Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z. [ Izvor: Pobjeda ]

07. 12. 2021. 21:31   >>  21:35 5

DAMJANOVIĆ

"Nisam čuo razloge smjene, nuđeno mi mjesto ministra"

Smijenjeni v.d direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović kazao je da mu nije objašnjeno zašto mu nije produžen mandat, kao i da mu je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić ponudio ministarsku poziciju u potencijalno rekonstruisanoj vladi.

"U septembru sam otvorio teme sa ministrom Spajićem zašto mi se ne daju pomoćnici i zašto se ne otvaraju neki konkursi, a dobio sam odgovor da on misli da nisam optimalan za funkciju koju obavljam, već da treba da obavljam neku drugu, možda i ministarsku ako se Vlada rekonstruiše", kazao je Damjanović gostujući na TV Adria, prenosi Pobjeda.

On je kazao da nakon sastanka sa Spajićem nije bilo nikakve komunikacije, kao i da je potom Vlada donijela odluku o prestanku njegovog v.d statusa.

"Ne znam i neću da tumačim suštinske razloge smjene. Sistemski smo se obračunali sa dugogodišnjim švercom narkotika i cigareta. Nisam siguran da od vremena kad sam smijenjen pa do sada ima i približnih rezultata. Međunarodni faktor ne daje tek tako podršku i za to treba krediblitet i ozbiljnost. Ovdje je problem sistem i što se ne daje šansa da se pošteno radi", kazao je Damjanović.

Dodaje da onaj ko ga je smjenio nije ništa dobro napravio sistemu i državi.

"Maliciozno je slati cinične opaske kako neke akcije nisu bile poznate v.d direktoru Uprave prihoda i carina poput akcija suzbijanja kokaina. To nije moguće obaviti bez prvog čovjeka u upravi tj. mog znanja-, kazao je.

Govoreći o akciji zaplijene kokaina, Damjanović kaže da su za nju najzaslužniji Uprava prihoda i carina i Uprava policije uz podatke koje su dobili od međunarodnih partnera.

Dodaje da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nikad nije rekao da on nije imao saznanja o akciji zaplijene kokaina.

"Sva saznanja sam imao, a takođe dva službenika Uprave prihoda i carina koja su imala saznanja treba da dobiju nagradu koja im je obećana", navodi Damjanović.

Kako je kazao, vlada nije ispunila obećanje o nagradi za pripadnike carinske službe.

"Dužnost mi je da podsjetim da je Vlada Crne Gore obećala da će isplatiti nagrade za pripadnike carinske službe koji su učestvovali u akcijama suzbijanja krijumčarenja. To obećanje nije ispunjeno, ako jeste neka me demantuju, to su ljudi koji su glavu rizikovali, oni su to zaslužili", kazao je Damjanović.

Dodaje i da je nakon smjene razgovarao sa premijerom Krivokapićem, ali predmet razgovora nije bila ponuda nikakve funkcije.

"Razgovarali smo o razlozima i načinu smjene, nije to bio dug razgovor. Ja sam se potrudio da dam svoje viđenje tog problema i problema koji su izazvali takvim činom", ističe bivši direktor Uprave prihoda i carina.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније