Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina [ B.B. ]

07. 12. 2021. 15:50 >> 15:54
2

CGES

Sjutra naponski test na dalekovodu Čevo-Brezna-Bukovica

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) staviće sjutra na sat vrenema pod napon 400 kV dalekovod Lastva-Čevo-Pljevlja, dionicu Čevo-Brezna-Bukovica, dužine 72 kilometra.

CGES, u okviru projekta podmorske interkonekcije Crne Gore sa Italijom, koji našu zemlju pozicionira kao značajno energetsko čvorište na Balkanu, nastavlja funkcionalna visokonaponska ispitivanja.

“Radi se o projektu od interesa za Evropsku uniju i Energetsku zajednicu, što dovoljno govori o važnosti investicije koja prevazilazi crnogorske granice“, navodi se u saopštenju.

Ovim povezivanjem, elektroenergetski sistem Crne Gore biće stabilniji, a napajanje potrošača električnom energijom sigurnije i kvalitetnije.

“Povećanjem prenosnih kapaciteta i obezbjeđenjem sigurnog i kvalitetnog napajanja električnom energijom, stvaraju se preduslovi za brži ekonomski razvoj”, rekli su iz CGES-a.

Naponski test će se realizovati na osnovu Rješenja Uprave za inspekcijske poslove na dalekovodu dužine oko 72 kilometra. Planirano je da naponski test traje od deset sati do 11 sati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније