Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

06. 12. 2021. 14:07 >> 14:09
1

MILATOVIĆ-ZELIOLI

Vlada odlučna da stvori ambijent za strane investitore

Vlada ima nultu toleranciju na korupciju, volju da iskorijeni sivu ekonomiju iz društva i da stvori ambijent koji je siguran i privlačan za ulaganja stranih investitora, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, koji je danas primio u posjetu ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Luku Zeliolija.

Kako je istakao Milatović, ove godine Crna Gora bilježi ekonomske rezultate koji su jako dobri i to je važan temelj za stabilnu ekonomiju i javne finansije.

"Napravljeni su uslovi da možemo da govorimo i o načinima na koji možemo jednu zemlju, koja je teško pogođena krizom, da izgradimo na bolje uprkos teškom zatečenom stanju i najvećim padom ekonomije koji je zabilježen u Evropi“, istakao je Milatović.

Ministarstvo ekonomskog razvoja je, kako se navodi u saopštenjju, preduzelo niz aktivnosti, donijelo ispravne i pravovremene odluke koje su uspjele da povrate turističku aktivnost i da za prvih devet mjeseci, po podacima Centralne banke prihoduje 700 miliona eura od ove važne privredene grane.

Ministar je dodao da je "upravo očuvanje turističke supstance u najvećoj mjeri doprinijelo do snažnog ekonomskog oporavka u zemlji".

On je naglasio da Crna Gora teži da postane cjelogodišnja turistička destinacija i da se temelji takve destinacije izgrađuju putem diverzifikacije turističke ponude, izmjena zakonodavnih okvira i ulaganjem u infrastrukturu posebno na sjeveru Crne Gore, na čemu MER intenzivno radi.

"Kapitalni budžet za 2022. godinu usmjeren je na regionalnu jednakost u Crnoj Gori i izdvajanja po stanovniku, te su najveća izdavanja usmjerena ka našoj sjevernoj regiji, a dodatno će se unaprijediti životni standard cijelog društva kroz projekat Evropa sad! koji je prepoznat u Budžetu“, pojasnio je Milatović.

Tokom sastanka Milatović je naglasio da je Crna Gora na svom evropskom putu sve bliža krajnjem cilju, a to je članstvo u EU.

"Naša vjerovanja i težnje su da taj cilj postignemo 2025. godine. To je svakako jasan signal svim budućim investitorima koliko je Crna Gora ozbiljna da izgradi svoj imidž na pravim vrijednostima i sigurnim prilikama", poručio je ministar.

Sagovorni su se saglasili da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje između Crne Gore i Italije.

Ambasador Zelioli zahvalio se na prijemu i prilici da se detaljnije upozna sa važnim projektima na kojima Ministarstvo radi. On je ministru predočio da postoji zainteresovanost italijanskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru, ali i potreba za boljom direktnom povezanosti dvije države koje baštine prijateljske odnose. Ambasador je naglasio da Italija pruža punu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније