Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

02. 12. 2021. 12:50 >> 12:54
1

UNIPROM KAP

"Zainteresovani da nas EPCG preuzme"

Iz kompanije Uniprom KAP ističu da su, ukoliko je ponuda ozbiljna, zainteresovani za predlog da ih preuzme Elektroprivreda Crne Gore, pa bi bilo veoma korisno da EPCG pošalje ponudu sa potrebnim detaljima.

Kako ističu u toj kompaniji, Uniprom je sa partnerima zainteresovani da i oni preuzmu EPCG. Na taj način bi, kako navode u saopštenju, na stolu imali dvije ponude i jedan veoma poslovno interesantan sastanak.

"Uniprom sa partnerima iskazuje interesovanje da preuzme EPCG, pa bi bilo veoma korisno da EPCG pošalje i svoju ponudu sa potrebnim detaljima. Vjerujemo da će to biti u organizaciji nadležnog ministarstva. Uniprom bi prepustio KAP Elektroprivredi samo na bazi razmjene, s tim da se razlika u vrijednostima kompanija utvrdi od zvanične međunarodne revizorske kuće", naglašavaju u Unipromu.
 
Dodaju da je uvijek najteže dokazati "očigledno“. EPCG želi da izbjegne svoju ugovorenu obavezu, a ta kompanija samo insistira na ugovoru.

"Dužni su da donesu odluku kojom će utvrdi kategoriju potrošača kojoj KAP pripada, sa potrošačima iz te kategorije i dogovorno s tim da Uniprom KAP ne može plaćati veću cijenu od one koja je predviđena za tu kategoriju. Pristajemo na takav sastanak i tražimo ga od 15.06.2021. godine. Uniprom KAP-u je već nanijeta ogromna šteta, kako zbog informacija u domaćoj, tako i inostranoj javnosti, jer je i Rojters objavio da se prijeti zatvaranjem KAP-a. Da je Crna Gora postala nestabilna investiciona destinacija potvrđuju i ovakva pisanja, a mi ćemo se potruditi da i međunarodna javnost dobro bude upoznata sa kakvim se pritiscima suočava bilo koja kompanija koja želi da posluje u ovako nestabilnom investicionom ambijentu", naglašavaju u Unipromu.
 
Kako dodaju, zbog velikih gubitaka na mreži, EPCG je prinuđena da ih pokriva poskupljenjem struje i ide se ka zaplašivanju građana, da će na njihov teret ići ukoliko se se KAP-u da ugovorena cijena.

"Ovakve manipulacije ne priliče ozbiljnim poslovnim odnosima. Naša situacija je čista - ponašanje u skladu sa ugovorom i nastavak rada KAP-a, kao i razvoj kapaciteta, u suprotnom jedini ishod je zatvaranje KAP-a nakon čega bi se na nadležnom mjestu tražilo mišljenje ko ga je uzrokovao", zaključuju u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније