Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ (MINA) ]

30. 11. 2021. 16:29   >>  16:30 1

VLADA SAOPŠTILA

Podrška studentima Pomorskog fakulteta Kotor

Različiti modaliteti podrške i stimulansa za mlade ljude da stiču visoko pomorsko obrazovanje i da kao uspješni studenti imaju priliku da lakše konkurišu i pristupe renomiranim svjetskim kompanijama razmatrani su na sastanku predstavnika Pomorskog fakulteta Kotor i resornih ministarstava. Sastanku održanom u ponedjeljak sa predstavnicima ministarstava kapitalnih investicija i prosvjete, nauke, kulture i sporta prisustvovao i šef kadetskog programa brodarske firme Bernhard Schulte Shipmanagement (BCM) sa Kipra, Athanasios Panoutsopoulos.

“Osnovna ideja sastanka bila je podrška svršenim studentima tehničkih studijskih Pomorskog fakulteta Kotor da lakše i brže dođu do kvalitetnog zaposlenja na svjetskim kompanijama”, navodi se u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

Naime, studenti studijskih programa Nautika i pomorski saobraćaj, Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika trenutno nemaju mogućnost učestvovanja u aktuelnom Programu stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem Uprave za kadrove.

“U tom smislu, diskutovalo se na temu mogućeg programa na osnovu kojega bi diplomiranim studentima ovih specifičnih usmjerenja bio omogućen stimulans u smislu određene nadoknade za vrijeme pripravničkog staža, odnosno kadeture”, ukazano je u saopštenju.

Takođe, u tako razvijenom programu, mogle bi da učestvuju i domaće i strane brodarske kompanije na osnovu čijih garancija bi diplomirani studenti mogli da konkurišu za pripravničke nadoknade/dodatke koji bi bili definisani i obezbijeđeni od Ministarstva kapitalnih investicija.

U ime Ministarstva kapitalnih investicija u čijim prostorijama je sastanak održan, sastanku je kratko prisustvovao ministar Mladen Bojanić, a učestovali su državni sekretar Zoran Radunović, te načelnica Direkcije za primjenu standarda pomorske sigurnosti Snežana Đurković. U ime Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, sastanku je prisustvovala direktorica direktorata za tercijarno obrazovanje Neda Ojdanić.

Pomorski fakultet Kotor predstavljali su dekan Špiro Ivošević i Zorica Đurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније