Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

28. 11. 2021. 14:41 >> 14:43

MONTENEGRO 2021.

Krajem sedmice PKCG konferencija o ekonomiji

Privredna komora (PKCG), u saradnji sa Centralnoevropskom inicijativom (CEI), organizovaće desetu jubilarnu međunarodnu konferenciju o ekonomiji Montenegro 2021, koja će se održati u četvrtak i petak u hotelu Splendid u Bečićima.

Iz PKCG je saopšteno da će jedan od najznačajnijih ekonomskih događaja koji se organizuju na prostoru Zapadnog Balkana, ove godine imati temu Resetovanje ekonomije nakon pandemije covid-19, o kojoj će svojim izlaganjima, kroz pet panela, govoriti predstavnici vlada, poslovne i akademske zajednice naše zemlje i regiona, te međunarodnih institucija od uticaja na ekonomski razvoj ovog područja.

Tokom održavanja konferencije biće organizovan i online CEI poslovni forum, sa bilateralnim susretima privrednika ove regije.

Konferencija će biti organizovana uz striktno poštovanje mjera za suzbijanje pandemije covid-19, pa će joj prisustvovati ograničen broj učesnika u sali, a biće omogućeno praćenje putem online platformi.

U uvodnom dijelu obratiće se vršiteljka dužnosti predsjednice PKCG Nina Drakić, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i generalni sekretar CEI, Roberto Antonione.

Iz PKCG su rekli da će tokom dva dana biti održano pet panel diskusija. Prvog dana skupa govoriće se o ekonomskim perspektivama regiona nakon covid-a koji je promijenio svijet.

“Zasigurno jedna od najaktuelnijih tema vezanih za oporavak je zelena ekonomija, što je bio i povod za organizovanje panela sa nazivom: Zelena, cirkularna ekonomija – ekonomski oporavak i nova kultura življenja i poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Kao i ranijih godina predviđen je panel privrednika, koji će sa nama podijeliti iskustva u vezi sa odgovorima poslovne zajednice na krizu.

“Drugog dana, gosti će pokušati da daju odgovor na temu koliko smo (ne)spremni za digitalnu transformaciju”, rekli su iz Komore.

Budući da se u isto vrijeme održava sastanak visokog nivoa CEI članica, gosti konferencije biće i njegovi učesnici, koji će prenijeti svoja viđenja o postpandemijskoj budućnosti Evrope.

Za online praćenje konferencije učesnici mogu da se prijave putem linka, koji je dostupan na sajtu Privredne komore, nakon čega će u narednim danima dobiti pristup platformi sa opisom registracije i detaljnim instrukcijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније