Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

25. 11. 2021. 12:55 >> 13:00

LIJEŠEVIĆ

"Neovlašćeno mijenjali brave, iznosili dokumentaciju"

Rad Turističke organizacije opštine Budva blokiran je kada je predsjednik Opštine sa saradnicima ušao u prostorije i pokušao da me kao direktoricu natjera da pod prinudom pečatiram dokumentaciju sa nelegitimne Skupštine i nelegitimne sjednice Izvršnog odbora TO Budva, kazala je direktorica TO Budva Maja Liješević.

"Budući da se u svom radu vodim isključivo Zakonom i Statutom Organizacije kojom rukovodim, kao i u ovom slučaju nalazima nadležnog ministarstva u kojima se navodi da tzv. sjednica Skupštine TOB- a “nije sazvana ni održana u skladu sa Zakonom”, odbila sam da učestvujem u nelegitimnim radnjama, te istog dana podnijela krivičnu prijavu protiv lica koja su na protivpravan način od tog dana praktično okupirali prostorije TO Budva" navodi Liješević.

Isitče da je istog dana je obaviještena od strane zaštitarske firme koja vrši zaštitu prostorija TO Budva u TQ Plazi da se u popodnevnim časovima nakon završetka radnog vremena, u prostorijama nalazi više osoba, kada i dolazi do nasilnog mijenjana brava na vratima, što je takođe prijavljeno Centru bezbjednosti Budva.

"Događaji su kulminirali u noći 12.11.2021. godine, kada je zaštitarska služba evidentirala alarm u prostorijama TOB i kada su na kamerama evidentirana tri lica koja su, pod okriljem noći, ušla u prostorije TOB te, kako to proizilazi iz pisanog izvještaja zaštitarske službe, iz prostorija iznijela određenu dokumentaciju. Predmetnom prilikom nisu obijene brave na vratima TOB već su ova lica imala ključeve što je, pretpostavljam, u vezi sa ranije prijavljenim događajima koji se tiču neovlašćene zamjene brava na prostorijama TOB", kazala je Liješević.

Međutim, kako kaže, iz navedenog proizilazi sumnja da se radi o kriminalnim aktivnostima iz razloga što je dokumentacija otuđena pod okriljem noći, bez svijetla u prostorijama, već su, kaže, lica koristila lampe na svojim mobilnim telefonima.

Očigledno je, dodaje, da su ova lica znala da je to što rade nedozovljeno čim su to radili pod okriljem noći i nisu uključivali svijetlo.

"Takođe, prema izvještaju sa nadzornih kamera ova lica su se zadržala u prostorijama TOB ukupno oko 10 minuta, što znači da su ove radnje sprovedene u žurbi", saopštila je Liješević.

Prema informacijama koje je dobila, kaže da postoji sumnja da su u pitanju Nikola Jovanović (šef kabineta predsjednika Opštine), N.M. (na nezakonitoj sjednici Skupštine TOB izabran za predsjednika Izvršnog odbora TOB) i Dragan Božović (načelnik Službe zaštite i spašavanja Budva).

Ukoliko se zaista radi o ovim licima, poručuje Liješević, nijedno od njih nema pravni osnov da boravi u prostorijama TOB van radnog vremena, a posebno ne da oduzima određenu dokumentaciju.

"I o ovom događaju takođe su obavješteni Centar bezbjednosti Budva i Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, od kojih je zahtijevala da se nesporno utvrdi identitet lica i ustanovi šta su i po čijem nalogu iznijeli iz prostorija TOB-a, dok je zaštitarska firma na osnovu naloga tužioca izuzela i predala CB-u Budva snimak ovog incidenta", navodi u saopštenju.

Pored fizičkih upada u firmu, kako kaže, Služba računovodstva evidentirala je i hakerske upade u finansijsku dokumentaciju TOB-a i podnijela krivičnu prijavu CB-u Budva protiv NN lica.

"U cilju rješavanja situacije 15. novembra održan je i sastanak predstavnika Opštine Budva i TO Budva sa ministrom ekonomskog razvoja i njegovim saradnicima, na kom je ministar ponovio stav ministarstva da su sjednice nelegitimne i predložio način za prevazilaženje krize, međutim, predsjednik Opštine Budva odbio je predlog", kazala je Liješević.

Dogovor, kako tvrdi, nije postignut i nastavljena je samovolja.

"Prethodno iz razloga što se pored svih navedenih događaja više neovlašćenih lica svakodnevno nalazi u prostorijama Turističke organizacije, gdje ja kao ovlašćeno lice i zaposleni u organizaciji svakodnevno doživljavamo neprijatnosti i nismo u mogućnosti da obavljamo svoje radne zadatke", navodi Liješević.

Liješević je zapitala da li se neovlašćenom zamjenom brava, upadima u večernjim satima i iznošenjem dokumentacije, upadima u finansijski sistem i konstantnim onemogućavanjem rada “ čuva” javna imovina ili su u pitanju, kako kaže, nezakonite radnje sa krivičnim elementima koje predstavljaju opasnu pojavu koja urušava sistem i uređenje društva, a za njihove učesnike i nalogodavce predviđene adekvatne sankcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније