Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.B. ]

24. 11. 2021. 18:23   >>  18:28

DELEGACIJA TURSKE U CG

Zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu, turizam, brodogradnju

Delegacija turskog okruga Mugla i grada Bodruma na čelu sa guvernerom Bilgenom Bajerom i gradonačelnikom Ahmetom Arasom posjetila je Crnu Goru i razgovarala sa ministrima u Vladi Crne Gore o mogućim načinima saradnje u poljoprivrednom sektoru, sektoru turizma i brodogradnje.

Susret je uslijedio nakon radne posjete ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića Republici Turskoj, gdje se nakon razgovora sa turskim ministrom poljoprivrede i šumarstva Bekirom Pakdemirlijem sastao sa predstavnicima privrednika i investitorima zainteresovanim za ulaganje u Crnu Goru.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede se navodi da su predstavnici Vlade Crne Gore, na čelu sa ministrom Stijovićem sa gostima iz Turske održali niz poslovnih sastanaka, a sastanci su upriličeni i sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem, crnogorskim poslanicima i privrednim subjektima.

Razgovaralo se o budućoj saradnji, unapređenju odnosa i budućim investicijama u sektorima poljoprivrede, brodogradnje i turizma.

Bajer je ocijenio da će ova i slične posjete doprinijeti već postojećoj ekonomskoj i kulturološkoj razmjeni između dvije zemlje, posebno po pitanju povećanja broja investicija iz Turske u Crnu Goru.

"Ovakvi susreti pospješuju kvalitetnije upoznavanje između nas. Uvjereni smo da Crna Gora posjeduje značajne potencijale i mogućnosti za investiranje. Naš predsjednik Redžep Tajip Erdogan i kompletan kabinet Vlade Republike Turske su upoznati sa našom posjetom i potencijalima Crne Gore i saradnji sa Crnom Gorom pridaju veliki značaj“, ocijenio je Bajer.

Stijović se zahvalio na posjeti iskazavši uvjerenje da postoji veliki prostor da učimo jedni od drugih, kao i mogućnost da sarađujemo u različitim oblastima i da kroz prijateljski i parnerski pristup uzdignemo i poljoprivredu i turizam, kao i druge oblasti u interesu za obije zemlje.

Na čelu sa guvernerom Bajerom i predsjednikom Arasom članovi turske delegacije su i predsjednik Odbora direktora "Azka Holding“ grupe - Bulent Kaja, predsjednik Privredne komore - Mahmut Serdar Kocadon, predsjednik Udruženja hotelijera Bodruma - Omer Dengiz, predsjednik kancelarije za morsko dobro - Orhan Dinc, potpredsjednik Opštine Bodrum - Tajfun Jilmaz, predsjednik Tursab-a - Juksel Aslan, viši savjetnik - Murat Iskender Jasar kao i savjetnica Domla Bildi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније