Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

18. 11. 2021. 11:10 >> 11:27
3

NAJAVLJEN I POPUST

CG pasoš se nudi na sajmu u Dubaiju

Sajam imigracije i mogućnosti za dodatno državljanstvo (GNICE) počeo je danas u Dubaiju a konsultanske firme nude i crnogorski pasoš, kroz promociju programa "Ulaganjem do državljanstva". Kako se navodi, u hotelu Kraun Plaza u Dubaiju učesnići i posjetioci moći će da saznaju o mogućnostima za imigraciju i dodatno državljanstvo. Sajam se održava od 18. do 20. novembra. 

"Kako potražnja za imigracijom i dodatnim državljanstvom sve više raste, "Gulf News" organizuje svoj inauguralni sajam o imigraciji i državljanstvu od 18. do 20. novembra. U pitanju je trodnevni događaj koji je besplatan za prisustvovanje i okuplja sve zainteresovane strane — uključujući konsultante za imigraciju, stručnjake iz industrije i portparole vodećih država koje nude programe državljanstva i boravka putem investicija — sve to na jednoj platformi", navodi se, između ostalog, u članku "Gulf News". 

Kak se ukazuje, na ovoj premijernoj izložbi, jedno od vodećih imena industrije — RIF Trust — planira da promoviše ovaj program u Antigvi i Barbudi, Dominiki, Grenadi, Svetoj Luci, Sent Kitsu i Nevisu, Vanuatuu i Crnoj Gori, kao i program ulaganja za boravak u UK, Portugalu i Malti. 

Izvršni direktor ove kompanije, Mimoun A. Asraoui, najavio je atraktivnu ponudu posjetiocima sajma.

"Oni će dobiti 50 odsto popusta na naše profesionalne honorare ako se prijave prije 30. novembra“, kazao je Asraoui.

Podsjetimo, Vlada Crne Gore odlučila je da ukine program ekonomskog državljanstva koji ističe 31. decembra 2021. godine.  Kako su rekli, imajući u vidu rezerve Evropske komisije prema ovom pitanju zbog mogućeg otežavanja puta Crne Gore ka EU, Vlada je zauzela stav da ne treba produžavati progam nakon isteka njegovog trogodišnjeg trajanja 31. decembra 2021. godine. 

Kako je objašnjeno iz Vlade, stav Evropske komisije o dodjeli ekonomskog državljanstva je da se na taj način krše pravne norme Evropske unije, te je u tom kontekstu naglašena i potreba za postepenim ukidanjem ove šeme, s obzirom na rizike koje ona nosi.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније