Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

10. 11. 2021. 16:21   >>  16:26 3

ŠMIT S MINISTRIMA

"Evropa sad" brine o mladima i želi da ih zadrži u CG

“Evropa sad” je impresivan i hrabar program koji posebno brine o mladima i želi da ih zadrži u Crnoj Gori, ocijenio je komesar za radna mjesta i socijalna prava, Nikolas Šmit na sastanku sa ministrima ekonomskog razvoja i finansija i socijalnog staranja Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem.

Teme sastanka sa Šmitom su bile reformski projekti Vlade Crne Gore na kojima se intenzivno i sa posebnim senzibilitetom  radi, a koji imaju za cilj  povećanje kvaliteta života građana, zapošljavanje mladih i socijalna pitanja.

„Ogromna podrška od strane komesara za radna mjesta i socijalna prava, gospodina Šmita za prezentovani program Evropa sad. Kako je i sam rekao - konačno da neko brine o mladima u Crnoj Gori!“, kazao je Milatović nakon sastanka.

Ministarstvo ekonomskog razvoja sprovodi niz aktivnosti i u cilju realizacije Programa za mlade koji će se finansirati iz budžeta 2022. godine kao pilot projekt i pripremna je faza evropskog projekta Garancije za mlade što će dodatno omogućiti mladim ljudima lakše zapošljavanje i aktivaciju na tržištu rada.  

Ministar Spajić je ocijenio da je prisutan veliki broj nezaposlenih, posebno mladih, kojim se mora posvetiti posebna pažnja.

“Jasno mi je zašto mladi ljudi imaju želju da odu jer sam bio u istoj situaciji. Upravo zbog toga, znam i šta im je potrebno da bi ostali u Crnoj Gori. Gospodin Šmit je podržao socijalnu politiku Vlade i naglasio da je Program za zapošljavanje mladih i njihov ulazak na tržište rada koji pripremamo jedan od najboljih načina da se jedan takav problem riješi”, istakao je on.

Pored komesara Šmita, ministri Spajić i Milatović se danas u Briselu sastaju i sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, komesarkom za demografiju i demokratiju, Dubravkom Šuicom, kao i generalnim direktorom Direktorata za ekonomske i finansijske poslove (DG ECFIN), Martinom Vervejem.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније