Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

25. 10. 2021. 14:44   >>  14:55

EXPO 2020 - DUBAI

Paviljon CG dnevno posjeti i 5.000 ljudi

Iako je prošlo manje od mjesec od početka Expo 2020, Paviljon Crne Gore zavrijedio je pažnju velikog broja posjetilaca. Sve češće su vidljive gužve i broj posjeta je u porastu, pa se tako samo u toku jednog dana i preko 5.000 hiljada ljudi zanima za Paviljon Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako navode, uprkos pandemiji, uz jasno definisane zdravstvene protokole, Svjetska izložba se odvija prema planu organizatora, a brojni događaji okupljaju sve veći broj ljudi.

Paviljon Crne Gore, kako navode u Ministarstvu, predmet je interesovanja velikog broja posjetilaca što govori o tome da smo sa svojim potencijalima konkuretni i među 192 zemlje svijeta.

“Expo 2020 Dubai je, zahvaljujući jasnim mjerama zaštite protiv širenja virusa, uspio da organizuje Svjetsku izložbu koja je u najvećoj mogućoj mjeri bezbjedna, i za učesnike i za posjetioce. Očekuje se da će u narednih nekoliko dana broj posjetilaca Expo-a preći milion. Ako uzmemo u obzir da je ovo prvi veliki globalni događaj nakon pandemije koji je otvoren za široku publiku, Expo 2020 Dubai je zaista fantastična prilika da se i fizički sretnemo sa predstavnicima iz 192 države svijeta. Izuzetno smo ponosni što je Crna Gora u tako konkurentom okruženju zadobila pažnju mnogih. Cijeli tim koji radi u Paviljonu Crne Gore ostaje posvećen cilju da svaki posjetilac nosi pozitivne utiske koji će trajati i nakon Expo-a” izjavila je Milena Pejović, direktorica Paviljona Crne Gore.

Prirodne ljepote i turistički potencijali, geografski položaj i dostupnost destinacije je ono što najviše zanima posjetioce, a posebno ih, tokom boravka u Paviljonu, inspiriše „šuma svijetla“, instalacija koji dočarava crnogorske šume koje zauzimaju 70% teritorije naše zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, interaktivni sadržaji koji prikazuju prirodne ljepote, ali i investicioni ambijent predmet su interesovanja mnogih, a cjelokupan Paviljon zanimljv je za posjetioce svih starosnih dobi.

Učešće Crne Gore na Expo 2020 Dubai predstavlja izuzetnu priliku da u društvu cijelog svijeta učestvujemo u kreiranju održive budućnosti, kažu u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Podsjećaju, tokom oktobra, generalni komesar Paviljona Crne Gore princ Nikola Petrović Njegoš boravio je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i tom prilikom obišao brojne paviljone, ali i održao niz značajnih sastanaka koji su osnažili postojeće i otvorili nove veze sa državama učesnicama Expo-a.

Expo 2020 Dubai će trajati do 31. marta 2022. godine i uzimajući u obzir dosadašnji tok same Izložbe imaćemo priliku da privučemo pažnju velikog broja ljudi, koji su potencijalni turisti i investitori, ali i da se bolje pozicioniramo na tržištu Bliskog istoka i šire s obzirom na strukturu stanovništva UAE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније