Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ TVCG ]

16. 10. 2021. 15:44   >>  17:35

BIVŠI RADNICI HTP BOKA

Smatraju da ih je Brković oštetio za 5,5 miliona eura

Šetnjom od gradskog parka do trga u Herceg Novom, radnici bivšeg HTP Boka još jednom su pokušali da skrenu pažnju na to što ih je, kako smatraju, vlasnik firme Dragan Brković oštetio za pet i po miliona eura prilikom kupoprodaje firme.

Predsjednik Savjeta za kontrolu privatizacije Maksim Vučinić, koji se pridružio protestu, kazao je da je, osim radnika, i država oštećena za sedam miliona eura.

Dragan Brković i njegovi sinovi, te izvršni direktor Vektra Boke, Milić Popović, nalaze se u pritvoru od kraja avgusta. Terete se za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

"Gospodin Brković i njegova organizovana kriminalna grupa su uhapšeni ali mi nijesmo mnogo srećni zbog toga. Jer pravda ne može biti zadovoljena dok se ne ispoštuju sva potraživanja radnika i dok se država ne namiri", kazao je predsjednik Savjeta za kontrolu privatizacije Maksim Vučinić predsjendik Radničke partije.

Onje dodao da radnici HTP Boka moraju ostati i prvom isplatnom redu i više ne smijemo dozvoliti nikakve malverzacije koje bi išle na štetu radnika.

"Uslovi za raskid ugovora stekli su se još 2011, punih deset godina je neko i vas i nas držao kao taoce", kazao je predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić.

"Treba konačno da se uvede stečaj u Vektru kako bi vi ostvarili svoja prava a ja sam ubijedjen da ćete vrlo brzo ostvariti ta prava jer Boka ima svoju veliku imovionu sjutra kroz prodaju te imovine i traženje budućeg novog strateškog partnera sve ove dubioze će se riješiti", kazao je Katić.

"Upravio smo ovdje da sopašavamo našu Boku, naše hotele, naše građane i naše porodice", kazao je Đorđe Rajak, predsjednik NVO “Udruženje radnika Vektra Boka.

Nevenka Macan, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније