Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

14. 10. 2021. 19:32   >>  19:34

MILATOVIĆ

Turski privrednici zainteresovani za nove investicije

Turski privrednici su pokazali veliko interesovanje za nove investicije u Crnu Goru koju vide kao atraktivnu destinaciju, saopšteno je tokom zvanične posjete delegacije Ministarstva ekonomskog razvoja Turskoj.

Oni su na sastanku sa delegacijom na čijem je čelu ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kazali da ih raduje što Vlada unapređuje poslovni ambijent i čini ga još povoljnijim.

Delegacija se sastala sa predsjednikom Odbora za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK), Nailom Olpakom, kopredsjedavajućim Privrednim savjetom Turska – Crna Gora u okviru DEIK-a, Naserom Alimom, kao i sa ministrom turizma i kulture Turske, Mehmetom Nurijem Ersojem.

Milatović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da Turska i Crna Gora dijele slično geografsko područje i sličan kulturološki mentalitet te da su to dva ključna osnova za dobre ekonomske odnose koji se mogu dodatno unaprijediti.

“Turska je jedan od najvažnijih investitora u našoj zemlji, sa više od 25 odsto stranih firmi koje posluju u Crnoj Gori, što postavlja Tursku kao jednu od deset zemalja koje najviše ulažu u našu zemlju”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, turski investitori su prisutni u nekim jako značajnim crnogorskim preduzećima, a takođe ima i veliki broj malih turskih privrednika koji su odabrali Crnu Goru kao pogodnu lokaciju za otpočinjanje svog biznisa.

“Njima, a i svim budućim investitorima želim da poručim da je Crna Gora sigurna, ozbiljna i zasigurno dobra investiciona destinacija sa veoma povoljnom poslovnom klimom, stabilnim javnim finansijama, te da su svi investitori dobrodošli u Crnu Goru”, rekao je Milatović.

On je naveo da aktuelna Vlada od samog početka svog mandata preduzima značajne aktivnosti na poboljšanju poslovnog okruženja Crne Gore i želi da ostvari značajan napredak u sprovođenju ekonomskih reformi dominantno usmjerenih ka politici privlačenja direktnih stranih investicija.

“Turska je naš važan ekonomski partner i posebno mi je drago što imam priliku da razgovaram sa turskim privrednicima i predočim im sve investicione mogućnosti, novu biznis viziju i potencijal koji Crna Gora ima kada je u pitanju budućnost za sve turske investitore. Energetika, poljoprivreda, turizam, inovacije su samo su neke od sfera u kojima Crna Gora može biti interesantna biznis prilika za turske kompanije,” kazao je Milatović.

Poslovni ambijent u Crnoj Gori i uslove investiranja je predstavnicima DEIK-a detaljno na turskom jeziku predstavila generalna direktorica Direktorata za unapređenje konkurentnosti, Olivera Vukajlović.

“Potencijali koje Crna Gora ima su veliki, a unaprijeđeni poslovni ambijent omogućava investitorima njihovu valorizaciju kroz ulaganje u različite grane privrede“, kazala je Vukajlović.

Ona je privrednicima predstavila poreske i druge olakšice za poslovanje u Crnoj Gori, kao i dodatne podsticaje za investicije koji se u kontinuitetu kreiraju i proširuju kako bi pružili još veće benefite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније