Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: I. P. ]

12. 10. 2021. 10:33   >>  10:36 1

ABAZOVIĆ

Do 2025. u "Mediteran" će biti uloženo 13 miliona

Učinićemo sve da hotel Mediteran bude prvi korak ka većim investicijama u Ulcinju i da se turistički potencijali u najjužnijoj crnogorskoj opštini bolje koriste u narednom periodu, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na presu povodom potpisivanja ugovora sa hotelom Mediteran u Ulcinju.

On je podsjetio da u hotelu Mediteran nijesu završene sve preuzete obaveze, ali da su došli do rješenja koje je podržao investitor, što podrazumijeva ulaganja od 13 miliona eura u naredne tri godine.

"I da se postojeći kapaciteti izdignu na servis koji bi bio četiri plus i pet zvjezdica", rekao je Abazović, navodeći da bi takav objekat upotpunio turističku ponudu Ulcinja.

Na ovaj način šalju poruku da su investitori dobrodošli u Crnu Goru.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da se raduje da će Ulcinj 2025. godine imati hotel koji će spremno dočekati turista sa kazegorizacijom od najmanje četiri zvjezdice.

"To će poboljšati ponudu Ulcinja, i dati implus razgovoru između vlade i investitora, da investitori realizuju investicije, a da vlada učini ono što je do nje", rekao je Milatović.

Pokazali su, kaže, na koji se način vraća povjerenje u investitore.

Isa Bećović, investitor i direktor "Becovic menagement group Chicago", rekao je da kao predstavnik dijaspore želi da vrati novac u Ulcinj, u sredinu u kojoj pripadaju, jer hotel Mediteran, kako je rekao, to zaslužuje.

"Zahvaljujući naporima resornog ministarstva uspjeli smo da prevaziđemo sve izazove koji su bili pred nama i da budemo u situaciji u kojoj smo, da realizujemo ovu investiciju. To je izvanredna poruka za investirore da dođu u Crnu Goru, a prije svega mislim na grad Ulcinj", rekao je Bećović.

Bojan Đakonović, izvršni direktor HTP "Ulcinjska rivijera", rekao je da je zadovoljan potpisivanjem sporazuma.

"Pruža je nova šansa investitoru, zadati su rokovi do 2025. godine, da se uloži 13 miliona eura, i nadamo se da će to tako biti", rekao je Đakonović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније