Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 12. 2013. 18:56 >> 18:57

ZLOKOVIĆ

Za brodogradilište 5 zainteresovanih

Za kupovinu većinskog paketa akcija Jadranskog brodogradilišta u Bijeloj zainteresovano je 5 inostranih kupaca, potvrdio je predsjednik Odbora direktora Stanko Zloković.

Raspisivanje međunarodnog tendera za privatizaciju planirano je do kraja godine, a krajnji rok je prva polovina januara naredne, saopšteno je iz Tenderske komisije za privatizaciju.

Prema riječima Zlokovića, u ovom preduzeću saglasni su sa takvom odlukom, jer, kupci bi trebalo da obnove postojeće, ali i da ulože u nove djelatnosti kompanije.

"Interesovanje je pokazalo 5 inostranih kompanija kojie su spremne da ulože novac u razvoj postojećih ali i novih djelatnosti, što je izuzetno važno, jer riječ je i o je remontu jahti i megajahti", kazao je Zloković za Radio Jadran.

Zloković ističe da je privatizacija Brodogradilišta trenutno nešto najbitnije što očekuje ovaj kolektiv.

Službe prodaje i marketinga, u uslovima recesije, i dalje čine sve kako bi uposlenost održali na najvišem mogućem nivou i obezbijedili poslovne aranžmane sa inostranim partnerima.

„Ovo su, uslovno rečeno, normalna vremena, sa padom i povećanjem obima posla. U svakom slučaju, predstoji nam jedna velika "tržišna utakmica", da na globalnoj, svjetskoj sceni, obezbijedimo poslove unaprijed. U prvoj polovini godine imali smo pozitvno poslovanje, međutim, do kraja godine, prognoze nisu obećavajuće, priznaje Zloković i objašnjava da je u trećem kvartalu došlo do pada proizvodnje i gubitka.

Nedavno je kompanija Adriatic Marinas ponudila Vladi i Brodogradilištu osnivanje posebne kompanije za remont i servisiranje jahti, uz partnerstvo holandskog Amels/Damena. Jadransko brodogradilište je ispunilo sve obaveze o formiranju zajedničkog preduzeća sa Adriatic Marinasom koje se tiču remonta jahti i mega jahti, međutim do tog partnerstva još nije došlo.

Na novom tenderu tivatska kompanija Pitera Manka imaće jednako pravo da učestvuje sa ostalima u kupovini većinskog paketa akcija bijelskog Brodogradilišta.

Tender za Jadransko brodogradilište raspisivan je do sada dva puta, u oktobru 2007 i novembru 2008. godine, ali ih je Savjet za privatizaciju oba puta poništio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније