Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

01. 10. 2021. 19:32   >>  19:56

DPS I SD

Avio kompanija u minusu, direktor u velikom plusu

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Suzana Pribilović kaže da je izvršni direktor nove avio kompanije „Air Montenegro“ Predrag Todorović, za osam mjeseci od imenovanja koštao državu Crnu Goru, odnosno njene građane, skoro 90.000 eura po osnovu ličnih primanja.

Ona podsjeća da kompanija posluje sa minusom i moraće do naredne godine da joj se „upumpa“ još najmanje pet miliona eura.

“Tih nešto malo manje od 90.000 eura odnose se isključivo na primanja Todorovića (plata od 4.400 eura, 1.000 eura mjesečno za stan, 30.000 eura bonusa zato što je kompanija uopšte počela da radi i 20.000 bonusa za prevezenih prvih 50.000 eura...), a u slučaju kada bi Vlada ovog trenutka raskinula ugovor sa Todorovićem, iz državnog budžeta njemu bi bilo isplaćeno još 105.000 eura”, navodi Pribilović.

Ona kaže da i dalje ne znamo koliko je novca građana potrošeno za zakup poslovnog prostora kompanije, zakup aviona i posade...

“I to je slika i prilika ekonomske „pameti“ ove Vlade i vlasti”, zaključila je Pribilović.

Čelanović: Skromni patriota Todorović

I funkcioner Socijaldemokrata Crne Gore Miloš Čelanović reagovao je nakon što je Odbora direktora ToMontenegro, objavio Ugovor o radu sa izvršnim direktorom Predragom Todorovićem.

“Troškovi ovog skromnog patriote koji je došao iz Pariza jer obožava Crnu Goru izgledaju ovako: -neto plata 4.400 (bruto Coca 7000) eura -bonusi koje je do sada već ostvario 50.000 eura (tu je i bonus od 20.000 koji je Todorović dobio kad je poletio prvi avion-kao da čovjek vodi udruženje ribara pa treba barka da poleti-naravno da ce avion poletjeti ako vodite avio kompaniju”, poručio je Čelanović.

Podsjeća da Todorović za zakup stana dobija 1.000 eura

“Nijedan ovaj “skromni prihod” nije vezan za poslovanje kompanije koja je, “već za šest mjeseci u minusu 1,4miliona eura”! I tako svakog mjeseca. Kao na Champs-Élysées”, zaključio je Čelanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније