Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Portal RTCG/Mina ]

01. 10. 2021. 13:00   >>  13:12 10

OBJAVLJEN UGOVOR

Todoroviću plata 4.400 eura, bonusi...

Izvršni direktor kompanije To Montenegro Predrag Todorović mjesečno zarađuje 4.400 eura. Njegov Ugovor o radu predviđa razne bonuse u zavisnosti od broja prevezenih putnika a u slučaju raskida ugovora pored bonusa još oko 105 hiljada eura. Plaćen mu je i zakup stana u iznosu od 1.000 eura.

To se navodi u njegovom Ugovoru o radu koji je danas na svojoj veb stranici objavila kompanija nakon odluke Odbora direktora To Montenegra.

"Izvršni direktor ima pravo na mjesečnu neto zaradu u iznosu od 4.400 eura uvećanu za početni dio zarade", navodi se u Ugovoru.

Osim osnovne zarade, prema Ugovoru, Todorović ima pravo na naknade, uvećanja zarade, naknadu troškova i druga primanja utvrđena i propisana odredbama zakona i kolektivnog ugovora.

Ima pravo i na jednokratni bonus u iznosu od 30 hiljada eura pod uslovom da u roku od godinu od dana osnivanja društva počne sa komercijalnim aktivnostima.

Previđeni su i godišnji bonusi od 20.000 do 50.000 eura u zavisnosti od broja prevezenih putnika.

Stoga je Todorović već ostvario pravo na 50 hiljada eura bonusa, jer je kompanija počela sa komercijalnim letovima i prevezla oko 60 hiljada putnika do početka septembra.

Ukoliko bude razriješen dužnosti prije isteka mandata ima pravo na bonuse koje bi ostvario u toku kalendarske godine u kojoj je razriješen. Pripale bi mu i 24 prosječne neto zarade, ili više od 105 hiljada eura.

Kompanija izdavaja i 1.000 eura mjesečno za zakup stana izvršnog direktora.

Iz Odbora direktora napominju da su se članovi tog tijela proteklih 8 mjeseci odrekli naknada a da izvršnom direktoru do danas nije bilo isplata bonusa.

Prema ugovoru kompanija je dužna da mu isplati bonuse najkasnije do 30. juna tekuće godine za prethodnu godinu.

U saopštenju kompanije se navodi da je nakon samo tri i po mjeseca od osnivanja, redovnim letom iz Podgorice za Beograd, počeo komercijalni saobraćaj, čime je ispunjeno obećanje dato Vladi da će prvi avion poletjeti prije glavne turističke sezone.

“Iako je u avio-industriji za ovaj proces u prosjeku potreban mnogo duži period, izborom kompetentnog i profesionalnog kadra sa velikim iskustvom i znanjem, uz brojne poslovne izazove, urađen je ogroman posao koji je dao i konkretne rezultate”, navodi se u saopštenju.

Tako nakon samo šest mjeseci kompanija ima dva aviona u svom vlasništvu, prevezla je preko 70 hiljada putnika i ostvarila prihod od četiri miliona eura od prodaje karata.

Vlada je za osnivanje kompanije Air Montenegro odvojila 30 miliona eura osnivačkog kapitala, te je, kako su naveli, od krucijalne važnosti da takvu kompaniju vode profesionalci koji imaju specifične kvalifikacije, znanja i kompetencije.

“Takav kadar na tržištu avio industrije ima svoju vrijednost, jer odgovornost koju pozicija izvršnog direktora avio-kompanije nosi sa sobom je odgovornost za desetine hiljada prevezenih putnika, za hiljade letova i slično”, dodaje se u saopštenju.

Oni su naveli primjer da menadžeri sličnih avio-kompanija u regionu i svijetu imaju primanja koja se kreću od 25 hiljada eura mjesečno do 3,5 miliona eura godišnje.

“Otvoreni smo za saradnju i pozdravljamo veliko interesovanje medija i javnosti jer ovo jeste nacionalna avio-kompanija i javnost će biti redovno informisana o našem poslovanju na transparentan način”, naveli su iz kompanije.

ToMontenegro, kako su zaključili, ostaje posvećen cilju da javnost informiše i odgovori na sve zahtjeve, pa će se sve informacije redovno ažurirati na sajtu i putem medija.

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније