Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

29. 09. 2021. 09:37 >> 09:38
5

MILATOVIĆ

Cijene goriva zavise od cijena u svijetu

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da cijene goriva zavise od cijena u svijetu i istakao da nova vlada nije povećala akcize na gorivo.

"Cijene goriva u Crnoj Gori zavise od cijena u svijetu, koje su sada na nivou od oko 74 dolara po barelu. Takođe, udio u cijeni goriva je akciza, čije se povećanje desilo u vrijeme bivše Vlade (2017. godine). Nova Vlada nije povećavala akcize na gorivo!", napisao je Milatović na Tviteru.

On je dodao da su cijene goriva porasle u odnosu na 2020. godinu, kao rezultat oporavka u svjetskoj ekonomiji, i dostigle isti nivo kao i prije Kovid pandemije.

"Takođe, cijene su rasle negdje od 2016. do 2018. godine, upravo u vrijeme kada je prošla Vlada dodatno još i povećala akcize na gorivo", navodi Milatović.

U prethodnih 15 godina, dodaje, bilo je perioda kada su cijene goriva bile još veće, i navodio period 2011-2014, ili onaj prije globalne krize iz 2007. godine.

"Recimo, u 2013. cijena bezolovnog je u Crnoj Gori išla do 1,4 eura a dizela do 1,3 eura, iako je akciza bila niža prije promjene u 2017. godini", kazao je Milatović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније