Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 12. 2013. 21:20 >> 21:30
1

PRIHODI PO PLANU

Pavićević: Samo od poreza 4 miliona

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević, gostujući u Dnevniku RTCG kazao je da je u toj opštini u 2013., prihodovano preko 4 miliona eura, na ime poreza na nekretnine. Pavićević je najavio rebalans budžeta, ali i gradnju olimpijskog bazena i kina, kao i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

''Realizovano je četiri miliona eura, a planiramo da će biti do kraja godine biti realizovano četiri miliona i 300 hiljada eura. Svi su prihodi po planu, osim prihoda od prodaje nekretnina. Već godinu dana pokušavao da realizujemo projekat prodaje Kraljičine plaže, očekujemo potpisivanje ugovora do kraja godine'', kazao je Pavićević.

Predsjednik opštine je najavio rebalans budžeta, ali i gradnju olimpijskog bazena i kina, kao i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Na tvrdnje opozicije da poreska politika nije dobra, te da se sredstva od poreza ne troše radi dobrobiti građana, Pavićević kaže da su sredstva korišćena svrsishodno, da su iskorišćena za izradu prostorno - planske dokumentacije.

''Bar je prepoznat kao grad koji je najviše ulagao u putnu infrastrukturu, sredstva su išla tamo gdje su najpotrebnija. Uselili smo 270 stanova koji su oslobođeni komunalija i omogućili građanima koji rade u organima lokalne uprave da pod povoljnim uslovima kupe stanove solidarnosti, finansirali smo pripravnički staž, imamo besplatni gradski prevoz za određene kategorije društva'', naveo je Pavićević za TVCG.

Bar takođe, kako je naveo Pavićević, ima institucije koje će omogućiti građanima i turistima da se, u tom gradu, osjećaju bezbjedno.

Odgovarajući na pitanje, kakva je situacija u Zavodu za izgradnju Bara, Pavićević je kazao da je u firmi proglašen stečaj, ali da će radnici biti obeštećeni, da će im biti povezan radni staž, a da će dio radnika nakon reorganizacije, ostati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније