Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

21. 09. 2021. 15:35 >> 15:36

OBILJEŽILI PRAZNIK

CRBC: Na gradilištu 411 kineskih i 106 domaćih radnika

Radnici kineske kompanije CRBC danas su sa svojim kolegama simbolično, tokom dnevne pauze, obilježili tradicionalni kineski praznik – Festival sredine jeseni. Iako je ovo porodični praznik, za radnike na gradilištu autoputa ovo je radni dan, jer su radovi u završnoj fazi, saopšteno je iz kompanije CRBC.

„I danas je radni dan za nas, jer želimo da u dogovorenom roku završimo sve poslove koji su povjereni našoj kompaniji. Iskoristili smo dnevnu pauzu da simbolično obilježimo praznik, dijeljeći tradicionalne mjesečeve kolače, koji su u Kini simbol okupljanja“, rekao je Liu Wei, menadžer u kompaniji CRBC, koji je u Crnoj Gori već četiri godine.

Za njega je Crna Gora zemlja divne prirode i ljubaznih ljudi, i zemlja koju nakon četiri godine osjeća kao svoj dom.

„Postoji veliki broj kulturnih razlika, ali nas povezuje spremnost na podršku i razumijevanje, posebno istaknuta kad su u pitanju porodica i posao“, naveo je Liu.

Kineska kompanija koja izvodi radove na najvećem infrastrukturnom projektu u Crnoj Gori nije sa sobom donijela samo građevinske mašine i bogato iskustvo.

Kulturna razmjena je važan segment, a kineske i crnogorske kolege simbolično obilježavaju praznike zajedno.

„Festival sredine jeseni obično provodimo sa porodicama. Ove godine neću vidjeti svoju porodicu, koja je u Kini, ali sam zahvalan što sam okružen svim kolegama sa projekta, koji su kao moja druga porodica“, naveo je Kang Shifei, zamjenik menadžera projekta.

Na gradilištu se ubrzano izvode završni radovi, u kompaniji CRBC angažovano je 411 kineskih i 106 domaćih zaposlenih, a svi se nadaju da će se povoljni vremenski uslovi nastaviti kako bi se sve nesmetano završilo.

„Iako se ovaj projekat ističe po svojoj kompleksnosti u građevinskom smislu, mislim da često zaboravimo taj faktor postojanja jednog tima. I kineski i domaći zaposleni djeluju kao jedan tim, a ni jezička barijera nije nas spriječila da izgradimo mostove, ne samo one građevinske, već i mostove prijateljstva dva naroda“, saopštila je Janja Ljesar, koja kao prevodilac radi na projektu od samog početka.

„Svi se radujemo što se izgradnja autoputa uprkos svim izazovima uskoro uspješno završava, ponosni što smo bili dio projekta koji će svakako biti važan u građevinskoj istoriji Crne Gore“, zaključila je Ljesar.

Rok za završetak građevinskih radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare je 30. novembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније