Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

15. 09. 2021. 18:30   >>  18:31

BOJANIĆ-ŠELDON

Uloga SB kroz programiranje IPA III

Uloga Svjetske banke u narednom periodu će se oslikavati kroz programiranje IPA III i realizaciju ekonomskog i investicionog plana za Zapadni Balkan, poručio je novi šef Svjetske banke za Crnu Goru Kristofer Šeldon, koji se danas sastao sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem. Svjetska banka se sada, kako je istakao Šeldon, pored EBRD i EIB, i zvanično pozicionira kao jedna od investicionih banaka u Crnoj Gori.

Bojanić je, kako je saopšteno, iznio niz projekata koji su prepoznati kao polje na kom može doći do intenziviranja saradnje Svjetske banke i Vlade Crne Gore.

Tokom sastanka, sagovornici su razmijenili informacije pod kojim uslovima bi Svjetska banka podržala određene projekte, kao i o procesu odlučivanja sa definisanim okvirnim vremenskim rokovima, o čemu će, kako je saopšteno, biti više riječi u narednim mjesecima.

"Jedan od prioriteta Ministarstva kapitalnih investicija je da se u komunikaciji sa Svjetskom bankom u nastupajućem periodu intezivnije radi na sagledavanju preporuka za strukturne reformske mjere, kako bi se mogao podstaći rast BDP-a i omogućilo kreiranje novih radnih mjesta, odnosno stvorili preduslovi za što potpunije iskorišćavanje razvojnih potencija. Više puta isticana činjenica jeste da treba stvarati i preduslove kako bi realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata bila propraćena povećanom domaćom proizvodnjom, čime bi se i smanjila uvozna zavisnost Crne Gore", zaključuje se. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније