Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

14. 09. 2021. 19:08 >> 19:24

MILATOVIĆ

"Vratiti fokus na EU integracije i regionalnu saradnju"

Mislim da je Crnoj Gori potrebno da se fokus vrati na EU integracije i regionalnu saradnju i mislim da je Vlada u potpunosti posvećena tome, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u Tirani nakon sastanka sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel.

On je poručio da su svi sastanci imali  fokus na EU integracije i regionalnu saradnju.

"Prije svega se razgovaralo o Berlinskom procesu koji je inicirala Merkel 2014. i njegovoj ulozi u unaprjeđenju i ubrzanju EU integracija i regionalne saradnje. Napravio se presjek učinjenog i onoga što se u budućnosti mora učiniti. Kancelarka je u svemu tome igrala ključnu ulogu i danas je snažno poručila da će Njemačka i u narednom periodu nastaviti da igra jaku ulogu", istakao je Milatović.

On je kazao da svaka zemlja mora biti snažnije i bolje pripremljena u dijelu projekata koje protažira za finansiranje, kao i da je u Crnoj Gori neophodno popraviti kapacitete kako bi projekti imali mogućnost da dobiju finansije.

Milatović je saopštio da se razgovaralo i o inicijativi "Otvoreni Balkan" koju do sada protažiraju Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija.

"Tri zemlje su predočile prednosti te inicijative, komplementarnost u odnosu na Berlinski proces. Tako da ću i ja, a mislim i cijela Vlada, dodatno razmotriti aktivnije učešće Crne Gore u tom smislu", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније