Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

13. 09. 2021. 09:58 >> 06:21
3

MILATOVIĆ

Od turizma već zaradili planirano za 2021.

Crna Gora je ove godine od turizma već zaradila prihode planirane budžetom za cijelu 2021. godinu, saopštio je večeras ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. On je, na Tviteru, napisao da je u Crnu Goru za četiri mjeseca, od 1. maja do 31. avgusta, ušlo 2,3 miliona stranaca, što je pet puta više u odnosu na 2020. godinu.

Istakao je da je u martu, kada su predavali Skupštini budžet, malo ko vjerovao da turistička sezona može biti ovakva.

"Da podsjetim, u 2019. godini, koja je bila rekordna, Crna Gora je od turizma prihodovala 1,1 milijardi eura, a u prošloj godini samo 144 miliona, što je pad od 87% u odnosu na 2019. godinu! Ovogodišnjim budžetom bilo je planirano između 660 i 710 miliona eura (tj. 60-65% prihoda iz 2019)", napisao je Milatović na Tviteru.
Naveo je da podaci o broju stranaca koji su ušli u Crnu Goru, i mnogi drugi, govore u prilog da je Crna Gora ove godine od turizma već zaradila prihode planirane budžetom za cijelu 2021. godinu.

"Ovo je izvanredan rezultat koji je privredi nadoknadio gubitke iz 2020, ojačao bankarski sektor i javne finansije", istakao je ministar. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније