Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina Business ]

03. 09. 2021. 11:22   >>  11:23

PKCG

Poboljšaće uslove za mljekarske proizvode u CG

Privredna komora (PKCG) će u narednom periodu inicirati sastanak sa trgovačkim lancima na kojem će se razmotriti mogućnost korekcije i poboljšanja uslova za crnogorske proizvode iz mljekarskog sektora, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz Ministarstva su saopštili da su generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević i načelnik Direkcije za stočarstvo Ranko Bogavac u prostorijama tog Vladinog resora održali sastanak sa predstavnicima tri najveće mljekare u Crnoj Gori i PKCG, na temu uslova i daljeg razvoja mljekarskog sektora.

Ispred mljekara Lazine, Nika i Srna sastanku su prisustvovali Milutin Đuranović, Tadija Šljukić i Zorka Šljukić, dok su ispred PKCG prisustvovale Slavica Pavlović i Lidija Rmuš.

"Fokus sastanka bila je trenutna situacija u mljekarskom sektoru u dijelu prerađivačkih kapaciteta sa posebnim osvrtom na primarnu proizvodnju mlijeka i probleme sa kojima se proizvođači sučeljavaju", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali o formiranju modela za funkcionisanje cjelokupnog lanca, od proizvođača, prerađivača do plasiranja i prodaje finalnog proizvoda, u cilju unapređenja cjelokupnog mljekarskog sektora u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније