Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

29. 08. 2021. 12:13 >> 12:18
11

ĐUROVIĆ

"MA je ugasio DPS, To Montenegro opravdao očekivanja"

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je u pravu kada kaže da je ugrožena egzistencija visokoobrazovanog kadra iz MA, da su izgubljeni brend i vrijeme, ali zaboravlja da doda da je sve to izgubljeno za vrijeme vladavine njegove partije, koja je rukovodila sa MA tako dobro da je ostavila kompaniju sa 160 miliona eura duga, kazao je član Borda direktora "Air Montenegro" i potpredsjednik URA Goran Đurović.

Rakočević je ranije danas izjavio da je turistička sezona je dokazala da je gašenje Montenegro Airlinesa (MA) pogrešna odluka vlasti. 

“Kompaniju je njegova partija ostavila i sa izdatim državnim garancijama za avione preko 40 miliona eura, sa potpuno zapostavljenom flotom i zaposlenima kojima nisu plaćali poreze i doprinose. Poslanik Rakočević bi morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od strane Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći MA, a to je značilo i kraj rada kompanije”, kazao je Đurović.

Svjesna potrebe za nacionalnom avio kompanijom, kaže on, nova Vlada je uradila jedini mogući potez a to je osnivanje nove avio kompanije „To  Montenegro“, u rekordnom roku.

“Na ovaj način sačuvani su avioni od zaplijene zbog neplaćanja rata od strane MA i data šansa velikom broju visokokvalifovanog kadra da radi u novoj nacionalnoj kompaniji”, kazao je Đurović.

On ističe da je nedavno i Italija ugasila svoju nacionalnu kompaniju, čuvenu „Alitaliju“, takođe zbog velikog duga, i osnovala novu kompaniju "ITA", što ukazuje da je u ovim situacijama gašenje jedini model.

„To Montenegro već u prvim mjesecima svog rada, prevozom velikog broja putnika tokom turističke sezone, potvrđuje opravdanost osnivanja. Otvaranjem novih destinacija i dobrim upravljanjem, nova kompanija ima priliku da bude most građana CG sa EU i drugim međunarodnim adresama”, zaključio je Đurović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније