Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 08. 2021. 22:12   >>  22:12 1

JELIĆ

Besmislene optužbe Vujošević, podnijeću krivičnu

Bivši direktor Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Zoran Jelić kazao je "Vijestima" da su neistinite tvrdnje aktuelne predsjednice Upravnog odbora ZZZ Vesne Vujošević da su on i njegova supruga Vukica koja je takođe bila direktorica Zavoda tokom svog angažmana u ZZZCG kršili zakone i vršili zloupotrebe.

"Potpuna je besmislica i izmišljotina o višemilionskim zlupotrebama. Tek je gnusna, bijedna laž da su naša djeca koristila reprezentaciju Zavoda", naveo je Jelić u reagovanju.

On je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Vujošević i tražiti da iznese dokaze za svoje tvrdnje, a da će u "protivnom morati da snosi posljedice nepoštenog činjenja": Kaže i da je iz priloga jasno da "predsjednica nema pojma o čemu priča, al je važno da prospe optužbe i da valjda, da sebi na značaju"

"Naravno da dokaza nema jer nikada nije bilo zloupotreba. I prije Vesne su neki pokušavali da na ovaj način profitiraju al nisu uspjeli. Ovdje je riječ o klevetama i organizovanoj kampanji kako bi se sakrila apsolutna nesposobnost i nekompetentnost ove osobe. Nažalost svjedočimo teškim vremenima kada na ovako odgovornu funkciju dolazi osoba bez ikakvih profesionalnih referenci. Tužno je, al je nažalost istina, da aktuelna predsjednica nema predstavu ni što su osnovni zadaci ZZZ a ni zbog čega postoji ovako važna institucija", naveo je Jelić.

Vjeruje da zaposleni u Zavodu, kako kaže, savršeno dobro znaju tačnost tih tvrdnji.

"U vremenu kada nezaposlenost postaje najveći problem u zemlji potrebni su kadrovi koji imaju profesionalni i stručni dignitet a ne neznavene osobe koje prave štetu ne samo nezaposlenim osobama već i putu ka prijemu u EU jer je ovo jedna od najznačajnijih oblasti gdje je važno da CG osvoji odgovarajuće standarde", saopštio je bivši direktor Zavoda.

Jelić je dodao da su ponosni na rad i rezultate rada u Zavodu za zapošljavanje tokom njihovih mandata, a da se Zavod "prepoznatljivo mijenjao i unapređivao tržište rada", a da je mnogo referentnih stručnjaka i organizacija o tome izvještavalo.

"Crnogorska javnost je pratila reformisanje Zavoda, razvoj preuzetništva, razvoj obrazovanja odraslih, obuke i osposobljavanje, razvoj profesionalne orjentacije, razvoj profesionalne rehabilitacije, sve su to aktivnosti koje su približile Zavod evropskim agencijama za zapošljavanje. Čast nam je što smo zajedno sa tada zaposlenima u Zavodu ostvarivali zapažene uspjehe. Danas, izgleda, više nije važno ni što radi Zavod ni kako smanjiti nezaposlenost ni kakva prilagođavanja tržišta napraviti u ovom kriznom vremenu. Dragocjeno vrijeme se gubi na izmišljanje afera. Preporuka za upravljanje ovom institucijom je diploma sa litija i slika sa pokojnim Mitropolitom, što smo vidjeli u prilogu. Nažalost srozavanje Zavoda će se nastaviti sve dok ovakve opskurne ličnosti budu njim upravljale", istakao je Jelić u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније