Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 11. 2013. 08:37   >>  08:42 1

1,49 MILIJARDI EURA

KEP usvojio nacrt budžeta

Vladina Komisija za ekonomska pitanja (KEP) usvojila je nacrt budžeta na narednu godinu od oko 1,49 milijardi eura, što je na nivou ovogodišnjeg.

Kako je Vijestima saopšteno iz izvršne vlasti, najvažniji ekonomski akt za narednu godinu trebalo bi da se nađe sjutra na dnevnom redu sjednice Vlade.

Predlog zakona Vlada mora poslati Skupštini do kraja novembra.

Vlada projektuje deficit budžeta na oko 66 miliona eura, što je za 30 miliona manje u odnosu na ovogodišnji.

Kapitalni buždet projektovan je na oko 101 milion eura što je uvećanje u odnosu na ovogodišnji za oko 35,4 miliona.

Predviđeno je da Vlada potroši 172 miliona eura na otplatu glavnice dijela starih dugova i 75,8 miliona za kamate. To znači da će novcem građana vratiti 248 miliona eura, odnosno 16,7 odsto projektovanog budžeta za narednu godinu od 1,49
milijardi.

Državnoj kasi naredne godine ukupno će nedostajati 238 miliona EUR. Prema planu, 225,3 miliona do maksimalnih 230 miliona će se obezbijediti kroz pozajmice i kredite iz stranih izvora, osam miliona od donacija i pet miliona iz privatizacije i prodaje imovine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније