Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 11. 2013. 14:52 >> 14:53

ROK DO 30. NOVEMBRA

EPCG: Polovina dužnika izmirila obaveze

Polovina građana, koji su sa Elektroprivredom Crne Gore potpisali protokol iz akcije "Podijeliomo teret", do sada je izmirila obaveze, saopšteno je iz EPCG. Zbog toga iz EPCG upozoravaju potrošače da do 30. novembra moraju izmiriti obaveze, u suprotnom će protokol automatski biti raskinut.

Ta akcija je završena 31. oktobra, a pridružilo joj se oko 18.500 potrošača i potpisalo protokole o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura.

U EPCG podsjećaju, da se od trenutka potpisivanja protokola prestaje obračunavati kamata na prethodni dug, a dok god potrošači poštuju potpisano, izuzeti su i od isključenja.

"Međutim, da bi protokol ostao na snazi, potrebno je do poslednjeg dana u svakom mjesecu uplatiti iznos rate od 20 eura i tekući račun za utrošenu električnu energiju", podsjećaju u EPCG.

Danas do 13 sati danas, svoje preuzete obaveze po protokolu iz akcije "Podijelimo teret", izmirilo je 9.095 od 18.500 potrošača koliko je steklo uslov.

"Koristimo priliku da podsjetimo potrošače koji su se priključili akciji "Podijelimo teret" da svoju obavezu moraju izmiriti do posljednjeg dana u mjesecu, odnosno do 30. novembra. Ukoliko to ne urade, protokol će automatski biti raskinut, a potrošač više neće moći da ga potpiše po uslovima akcije "Podijelimo teret", već rizikuje da bude isključen sa mreže, odnosno moći će da potpiše standardni protokol koji podrazumijeva 30 odsto učešća i otplatu u najviše 18 rata", upozoravaju iz EPCG.  

Oni se nadaju da će potrošaći iskoristiti jedinstvenu priliku koju im je ponudila EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније