Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 07. 2021. 07:40   >>  07:41 2

ĐUROVIĆ

CG može da bude turistički lider u regionu

Crna Gora je pokazala da uz kvalitetnu organizaciju može da bude lider u turizmu u regionu, ali i šire, kazao je danas potpredsjednik URE Goran Đurović.

On ističe da kolone turista koje se slivaju ka našem primorju i planinama govore u prilog da oni osjećaju Crnu Goru kao sigurnu destinaciju i otvorenu za sve.

Đurović ukazuje i da je sadašnja Vlada preuzela vlast u ekonomski turbulentnom periodu sa lošim ekonomskim pokazatljima uslovljenim lošim odlkama prethodne vlade.

„U vrijeme korona krize uspješno su se sačuvale javne finansije obezbjeđivanjem kredita po relativno dobrim kamatnim stopama, a urađen je i hedžing kredita prema kineskoj Eksim banci za autoput pomoću kojeg će država uštedjeti oko osam miliona eura na godišnjem nivou. To su sve dobre vijesti i potezi koje treba pohvaliti. To je i pokazatelj da Crna Gora ima uspješnu saradnju sa zapadnim partnerima i dokaz našeg prijateljskog odnosa i njihovog povjerenja prema Crnoj Gori. Uprkos nastojanjima nekih subjekata društva da te odnose poremete oni su vidimo konkretni i sve utemeljeniji“, poručuje Đurović.

On podsjeća da Crna Gora ima bezbroj neiskorišćenih resursa i potencijala ali da joj je potreban dobar i stručan menadžment koji će te potencijale iskoristiti kako bi Crna Gora ekonomski jačala.

„Samo radom i trudom stiže se do rezultata a Crna Gora ima predispozicije za tako nešto. Potrebno je razvoj bazirati na održivim osnovama i zelenoj ekonomiji. U tom pravcu dobar je brižljiv odnos nove Vlade prema prirodnim potencijalima - moratorijum na izgradnju novih mHE i raskid ugovora gdje je to bilo moguće sa minimalnom štetom za državu“, navodi Đurović.

Ono što je primjetno tokom turističkih sezona, a zaostavština je prethodnih Vlada, smatra Đurović, jeste loša putna infrastruktura, koja znatno otežava i sam dolazak a i cirkulaciju turista širom zemlje.

„Stoga se fokus u narednom periodu mora staviti na rješavanje ovog gorućeg problema“, zaključuje Đurović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније