Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

26. 07. 2021. 08:04 >> 11:23
1

VUJOVIĆ

Protesti ugostitelja nijesu adekvatno rješenje

Predstavnica NVO Ugostitelji Crne Gore Milena Vujović istakla je da protesti ugostitelja, usljed oštrijih epidemioloških mjera, u ovom momentu nijesu adekvatno rješenje.

Ona je podsjetila da su od početka apelovali na građane da poštuju mjere i da se vakcinišu, te da su pokušali da nađu model da epidemiološka situacija bude stabilna, ali i da oni budu zadovoljni poslom.

"Po pitanju protesta ne mogu da kažem da imamo konsenzus. Naši članovi su brojni ugostitelji, vlasnici noćnih klubovi, njihovi zaposleni i to su ljudi koji više od godinu trpe najviše ograničenja u radu", rekla je Vujović u Jutarnjem programu TVCG.

Istakla je da protesti nijesu adekvatno rješenje, naročito u vrijeme sve učestalijih protesta različite prirode.

"Na taj način šaljemo negativnu sliku o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji i to nikome od nas ne ide u korist. U ovoj situaciji mi razumijemo reakciju ugostitelja sa primorja, jer je vrhunac sezone, a očekivali su mnogo", istakla je Vujović.

Naglasila je da će pokušati da pokrenu dijalog sa nadležnim institucijama, te da su do sada imali dobru komunikaciju sa njima.

"Ovo je nešto što nijesmo očekivali, ali razumijemo njihovu zabrinutost za epidemiološku situaciju. Tako da naši zahtjevi će ići u pravcu toga da se mjere što prije koriguju", istakla je Vujović.

Kaže da je većina ugostiteljskih objekata na granici opstanka, te da se dovodi u pitanje egzistencija zaposlenih u toj djelatnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније