Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 07. 2021. 10:47 >> 11:38
6

MEDOJEVIĆ

"EU ćuti na korupciju u Ugovoru o auto-putu"

Lider PzP-a Nebojša Medojević kaže da su ugovori o izgradnji dionice auto-puta Smokovac-Mareševo sa kineskim CRBC i o kreditu sa kineskom EXIM bankom "korupcionaški" i da je jedino rješenje temeljna tehnička, pravna, finansijska revizija. Ako se u sudskom postupku utvrdi korupcija i organizovani kriminal, ugovori postaju ništavni i ne proizvode pravno dejstvo, kaže on.

On je istakao da niko iz EU, i zapadnih Ambasada nije rekao ni riječ povodom optužbi PzP-a

“Znači korupcija u strateškim ugovorima koje Vlada sklapa sa inostranim investitorima je prihvatljiva i poželjna. Korupcija sa italijanskom A2A kod kupovine akcija EPCG je OK. Korupcija oko prodaje Telekoma njemačkom Dojč Telekomu i Mađarskom Mađar Telekomu je sjajna”, kaže Medojević.

Njemu smeta što EU ćuti.

“Sve je to normalno i u redu za EU. Samo je problem što je ova mega korupcija rađena sa kineskim firmama i bankama. Da je sa zapadnim kompanijama sklopljen isti lopovski i veleizdajnički ugovor, sve bi bilo OK”, navodi se u saopštenju.

Kako smatra, jedino rješenje problema sa kineskim dugom jeste temeljna tehnička, pravna, finansijska revizija i Ugovora i realizovanih poslova i utvrđivanje propusta, nezakonitih postupaka, kršenja ugovora, zloupotreba ugovornih olakšica i pokretanje odgovarajućih krivičnih i drugih pravnih postupaka za zaštitu interesa zemlje.

“Ako se u sudskom postupku utvrdi korupcija i organizovani kriminal, ugovori postaju ništavni i ne proizvode pravno dejstvo. Samo je jedan put da se država zaštiti od toksičnih ugovora bivšeg režima koji predstavljaju tempirane bombe za naše javne finansije i stabilnost zemlje. Isto rešenje je i za Telekom, kolektor u Budvi, A2A, i za auto-put”, kazao je on.

Medojević naglašava da je rješenje revizija, utvrđivanje nezakonitosti, krivični progon, pravosnažne presude, raskidi Ugovora, povraćaj imovine u vlasništvo države, robija za one koji su u ime države sklapali ovakve Ugovore i konfiskacija nadoknada koje su uzeli.

“Sve ostalo je mlaćenje prazne slame, presipanje iz šupljeg u prazno i gašenje požara benzinom. Ugovori sklopljeni korupcijom su pravno ništavni i ne prpizvode pravne posledice. Rješenje je prosto. Samo je potrebna politička volja, patriotizam, hrabrost i svijest da radite u interesu države”, zaključio je on. .

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније