Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 07. 2021. 10:02 >> 10:04
8

BOGDANOVIĆ

Porazni rezultati Vladine ekonomske politike

"Više od 10.000 građana koji su ostali bez posla, rast državnog duga za više od pola milijarde eura i rekordan ekonomski pad u Evropi, neki su od najznačajnijih rezultata ekonomske politike Vlade Crne Gore od decembra do danas", izjavio je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar Demokratske partije socijalista.

Prema njegovim riječima ekspertska politika dovela je i do skoka cijena gotovo svih osnovnih namirnica, pri čemu cijene goriva polako dostižu, kako kaže, istorijske rekorde, a srazmjerno tome, standard građana iz mjeseca u mjesec je u sve većem padu.

"Sredstva iz enormnih javnih zaduženja, koja se sprovode u potpunoj tajnosti, ne koriste se za razvojne projekte, već se taj novac koristi za neracionalnu potrošnju", rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a je saopštio da je ekonomski pad od 6,4 odsto najveći u Evropi, te da je u Skupštini u posljednjem momentu osujećen tajni plan da se država zaduži još 900 miliona eura.

On takođe smatra da je tjeranje investitora, gašenje dojučerašnjih centara elitnog turizma, još jedan od rezultata vladine politike.

"Sve je više gnijevnih građana kojima su ugrožene djelatnosti, pri čemu stočari i dalje blokiraju ulice, a za njihove probleme nikoga iz Vlade nije briga", saopštio je Bogdanović.

I na kraju on je istakao da, dok se dočekuje po 800 imaginarnih kazahstanskih turista dnevno, a jedini najavljeni infrastrukturni projekti tokom pola godine su rekonstrukcije bogomolja.

“Više je nego jasno da ova Vlada nema ni strategiju ni znanje za upravljanje elementarnim ekonomskim procesima”, zaključio je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније