Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

16. 07. 2021. 17:11 >> 17:11

KONKURS

Za predsjednika PKCG se prijavilo pet kandidata

Na konkurs za izbor novog predsjednika Privredne komore (PKCG) dostavljeno je pet prijava.

Iz PKCG je saopšteno da je izbor predsjednika pokrenuo Upravni odbor te privredne asocijacije 15. juna i da je Komisiji za mandatna pitanja dostavljeno pet prijava.

“Kandidati su dostavljali prijave na konkurs zaključno sa današnjim danom, a mogle su ih predlagati i članice Komore koje ispunjavaju statutarne obaveze, odbori udruženja i drugi oblici organizovanja, uz pribavljenu pisanu saglasnost kandidata”, navodi se u saopštenju.

Komisija za mandatna pitanja će najkasnije do utorka analizirati blagovremenost i ispravnost dostavljenih prijava, nakon čega će Upravnom odboru dostaviti informaciju o kandidatima za izbor predsjednika PKCG.

Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor će dostavlja Skupštini PKCG najkasnije do četvrtka.

Iz PKCG su podsjetili da kandidati moraju, između ostalog, zadovoljiti uslov da imaju najmanje deset godina iskustva na rukovodećim poslovima u privredi, te da su podnijeli program rada PKCG za period od četiri godine.

“Izbor novog predsjednika PKCG realizuje se u zakonskoj proceduri i uvjereni smo da će rezultirati najboljim rješenjem za prvog čovjeka institucije koja već 93 godine objedinjava cjelokupnu crnogorsku privredu”, navodi se u saopštenju.

Iz PKCG su dodali da interesovanje za izbor predsjednika Komore ukazuje na važnost koju ona ima u kreiranju ekonomskih tokova u državi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније