Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

14. 06. 2021. 14:33 >> 14:34

STANIŠIĆ POZVAO

Todorović da se odrekne bonusa i prava na otpremninu

Predsjednik Mreže mladih pokreta za promjene (PzP) Boban Stanišić pozvao je izvršnog direktora nove nacionalne avio kompanije ToMontenegro Predraga Todorovića da se odrekne bonusa i prava na otpremninu.

Detalje iz ugovora izvršnog direktora nove nacionalne avio kompanije ToMontenegro Predraga Todorovića koji su poslednjih dana izašli u javnost Stanišić ocjenjuje u najmanju ruku "bahatim i nemoralnim".

"Pored plate od 4.400 eura, troškovi ugovora koji podrazumijevaju 1.000 eura mjesečno za stanarinu, bonus kad poleti prvi avion od 30.000 eura, godišnji bonusi koji dostižu cifru od čak 50.000 eura u zavisnoti od broja putnika i nenormalno velika otpremnina od 100.000 eura su šamar svim građanima Crne Gore, pogotovo onim koji se nalaze ispod linije apsolutnog siromaštva kojih je u Crnoj Gori preko sto hiljada. Bonusi su kreirani način da se ostavlja prostor da nacionalna avio kompanija ostvari minus i od nekoliko miliona eura, a da Todorović i pored toga ostvari bonus od nekoliko desetina hiljada eura", kazao je Stanišić.

On je pozvao izvršnog direktora nacionalne avio kompanije ToMontenegro da se odrekne svih bonusa iz ugovora i otpremnine, jer je, kako je kazao, plata od 4.400 eura u Crnoj Gori i više nego dovoljna za lagodan život jedne četvoročlane porodice.

"Ovakvim ugovorom je ostavljena mogućnost da Todorović u slučaju otpremnine prihoduje preko 250.000 eura za samo godinu dana i ovakav ugovor predstavlja sramotu Vlade Crne Gore. Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Sapjić kada je slavio izbor Todorovića za izvršnog direktora nove nacionalne kompanije zaboravio je javnosti da prezentuje i ove bahate detalje njegovog ugovora, ali to je manir koji prati ministra Spajića da voli da radi tajno", kazao je Stanšić.

On smatra moralnom obavezom Todorovića da se odrekne svih bonusa i da sam pokrene inicijativu da mu se revidira ugovor o radu.

"U suprotnom njegova izjava na press konferenciji kada je predstavljanja nacionalna avio kompanija gdje je ponosno istakao kako je ostavio top projekat revolucije na tržištu distribucije avijacije i vratio se u Crnu Goru kako bi svoja znanja i vještine dao Crnoj Gori, jer joj je dužan kao građanin, biće dokaz njegovog licemjerstva", kazao je Stanišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније