Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

14. 06. 2021. 13:42 >> 13:44
1

CETINJSKA URA

Podržati amandmane za Cetinje, DPS da prekine bojkot

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je amandman Građanskog pokreta URA na budžet, koji omogućava da Prijestonica Cetinje dobije sredstva u iznosu od jedan odsto tekućeg budžeta Crne Gore za ovu godinu.


"Cetinjska Demokratska partija socijalista (DPS) radi sve da Prijestonica Cetinje dobije što manje novca, ne bi li na taj način predstavio kako se Cetinje želi zapostaviti u odnosu na ostale opštine u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Iz URA-e su podsjetili da će Cetinje ove godine iz kapitalnog budžeta dobiti osam puta više u odnosu na prosjek koji dobijaju druge opštine. To će, kako su objasnili, biti ubjedljivo najviše po stanovniku u državi.

“Zato, vrijeme je da se prestane sa targetiranjem sugrađana. Poručujemo poslanicima DPS-a da dođu na plenum i da glasaju za Prijestonicu Cetinje. U suprotnom, sva njihova priča će biti suvišna”, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, pozvali su sve poslanike vlasti i opozicije da glasaju za usvajanje tog amandmana.

Iz URA-e su naveli da je jedna etapa borbe za potpuno poštovanje finansijskog dijela Zakona o Prijestonici završena.

"Ostaje posljednja etapa, a to je plenum, gdje ćemo vidjeti ko i koliko brine o Prijestonici Cetinje”, zaključuje se u saopštenju cetinjske URA-e.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније