Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 06. 2021. 11:40 >> 11:40
1

ZEKOVIĆ

Iniciraće saslušanje čelnika EPCG i zaštitu interesa

SDP će inicirati kontrolno saslušanje ministra kapitalnih investicija i predsjednika UO EPCG, povodom tvrdnji predsjednika Vlade Crne Gore da ima informacije da je pripremana prodaja EPCG, i ukoliko informacije sa saslušanja potvrde tvrdnje premijera predložiti Rezuluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG, saopštio je potpredsjednik SDP Bojan Zeković.

Podsjećaju da je ekspertska Vlada na čelo borda direktora najvrjednijeg državnog preduzeća postavila predsjednika Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, a za izvršnog direktora portparola Demokratske Crne Gore, kao i da je ta kadrovska rješenja, kako se navodi, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić ocijenio riječju - “katastrofa”.

“Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović sastajao se sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Zoranom Mihajlović, što premijer vidi kao potvrdu njegovih sumnji da se priprema prodaja EPCG, što kako kaže želi zaustaviti”, navodi s eu saopštenju.

Zeković kaže da javno prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava.

“Ipak, značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije obavezuju da budu provjerene i eventualna takva namjera na vrijeme zaustavljena”, navodi se u saopštenju.

SDP očekuje da će predsjednik Vlade inicirati razrješenje predstavnika Vlade u Odboru direktora EPCG, koje sumnjiči da rade za interese Srbije, a protiv interesa Crne Gore koju formalno predstavljaju.

 

“Podsjećamo i da je i DPS imao namjeru privatizovati EPCG, što je SDP jednom zaustavio. Nadamo se i da je odlazak u opoziciju i sve što se događa i DPS uvjerilo u ispravnost politike SDP-a, odnosno očuvanje strateških kompanija u državnom vlasništvu, što je i potvrdu dobilo i kroz ostvarivanje 100 miliona eura profita ove grupacije u protekle tri godine”, zaključio je Zeković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније