Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina Business ]

13. 06. 2021. 10:01 >> 10:03
7

AIR MONTENEGRO

Za tri dana prevezli oko hiljadu putnika

Za tri dana, koliko leti nova nacionalna avio-kompanija Air Montenegro, realizovano je 16 letova, a prevezeno je oko hiljadu putnika, saopštio je izvršni direktor kompanije, Predrag Todorović.

"To je zaista sjajan rezultat s obzirom na to da smo imali kratak period prodaje karata i ove brojke su zaista ohrabrujuće pred nastavak sezone", kazao je Todorović za TV Prva. 

On je objasnio i zašto još nije otvorena linija za Zagreb.

 "Procenat turista iz Srbije je 20 odsto, a iz Hrvatske oko jedan odsto, tako da naravno da ćemo prvo postaviti avione tamo gdje je veća tražnja", naveo je Todorović. 

On je, komentarišući novi/stari logo kompanije, kazao kako su htjeli da zadrže stari logo, koji je jako vrijedan i bitan, prenosi Radio AntenaM. 

"Mi pokušavamo da zadržimo sve kvalitetne stvari i da ga dovedemo u moderan kontekst. Mi smo se pravne strane obezbijedili i sve provjerili. Tako da smo uradili sljedeće: stari logo, ribrendiran, i mislimo da je to rješenje idealno”, rekao je Todorović. 

On je kazao da je vidio i ostala rješenja, kojih je bilo 109. 

“Kad prođete selekciju dođete do rješenja koje možda na oko izgleda da nije najbolje, a ako pogledate dublje, vidjećete da je ovaj logo najbolji. Boje onog loga mogu da se iskoriste jako dobro, a čuvajući identitet onog što je već postojalo, došli smo do rješenja da je taj logo pravi i da će imati odličan potencijal. Što se tiče tužbi, ne znam koliko je to u interesu bilo kome. Ako ga vratimo, završiće u nekoj fijoci i neće se više koristiti", naveo je Todorović.

Odgovarajući na pitanje kako opravdava visoke bonuse i otpremnine, Todorović je kazao da je to pozicija koja nosi ogromnu dozu odgovornosti. 

“Potrebna su znanja i vještine i jedna je od najodgovornijih funkcija što se tiče državnih kompanija. Drugo, što se tiče mene, ja sam u sve ušao potpuno neplanirano, iz nekog sistema gdje sam bio deset, 11 godina i gdje sam imao visok nivo svojih troškova, koji nijesu mogli da nestanu preko noći”, objasnio je Todorović.

Takođe, kako je dodao, država procjenjuje ima li jedan takav angažman smisla ili ne.

“Ja bih volio da mi napravimo, prije svega, ambijent koji će privući naše mlade ljude koji su širom svijeta. Oni koji dolaze u Crnu Goru ne dolaze da se obogate", kazao je Todorović.

Ponuda za vodu iz CG bila tri do četiri puta skuplja

On je objasnio i zašto nema crnogorskih proizvoda u avionima.

"Voda koja se služi na našim letovima je iz Srbije. Zašto? Imamo situaciju da letimo do Srbije i te proizvode možemo da nabavimo u Crnoj Gori ili Srbiji i mi smo poslali upite i jednima i drugima. Prizvod koji smo dobili u Crnoj Gori je bio tri ili četiri puta skuplji. Šta biste vi uradili”, pitao je Todorović.

On je iskoristio proliku da pozove domaće kompanije da usklade svoje proizvode njihovim potrebama i dodao da garantuje da će uvijek radije uzimati domaće proizvode. 

Todorović je najavio i čarter letove ka Cirihu krajem juna.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније