Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

13. 06. 2021. 08:13 >> 08:17

VUJANOVIĆ

"Socijalni savjet je farsa"

Dugogodišnji sindikalac i sindikalni aktivista Veselin Vujanović, povodom nedavnog izglasavanja promjena Zakona o radu, smatra da je već dugo Socijalni savjet jedna farsa.

“Socijalni savjet je u svakoj demokratskoj državi najozbiljniji institut za stvaranje socijalne politike. Sada je ta procedura preskočena kao bezbroj puta do sada, praksa se nastavlja, što je krajnje nepoštovanje socijalnih partnera koji su legitimni i kredibilni. Reprezentativni sindikati SSCG i USSCG treba da reaguju i izjasne se šta će da preduzmu”, rekao je Vujanović za Pobjedu.

On ističe da je ovaj problem za analizu Skupštine, nekog skupštinskog odbora, socijalnog savjeta, brojnih organa, navodeći da ovakvo donošenje zakona ne priliči Crnoj Gori kao demokratskoj državi bez obzira da li nekom odgovara da ide u penziju ili ne.

“Reprezentativni sindikati treba da se više uvažavaju, a uvažavaće ih Vlada onoliko koliko to budu zasluživali. A kako stvari sada stoje jasno je svima koliko su sposobni da zaštite zaposlene. Dvije reprezentativne sindikalne centrale treba da nađu način kako da odgovore na ovaj haos, u protivnom neka se zapitaju da li treba ovakve da postoje”, kaže Vujanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније