Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 06. 2021. 15:04 >> 15:05
3

ALBANSKA LISTA

Okončana bitka za identitet i prava građana Ulcinja i Albanaca

Danas je izglasan poseban zakon za povratak maslinade u Uvali Valdanos čime je okončana bitka identitet, pravdu i ekonomija građana Ulcinja i Albanaca u Crnoj Gori, saopštili su iz Albanske liste.

Kako ističu, duga je bila politička i društvena bitka za identitet i njihova prava.

"Sjećamo se protesta 2006. godine pred zatvorenim vratima Valdanosa, odluke Skupštine opštine Ulcinj od 30. marta  2007. o povraćaju, sjećamo se protestne šetnje 2. juna 2008, protesta 15. decembra 2008. ispred Opštine, peticije od 20. juna 2009, protesta 28. februara 2011. u Centru za kulturu, protesta 18. aprila 2012., prisjećamo se žalbi i pravnih postupaka koji su dva puta pristizali na Vrhovni sud Crne Gore, odluke o otvaranju vrata Valdanosa, podsjećamo na akciju otvaranja puteva Valdanosa 2014. i 2021. godine, podsjećamo na promjenu zakona o vraćanju imovine, podsjećamo na Cubus Lux i inicijativu MN Investa za izmjenu parcela Valdanosa sa šumom u Nikšiću 2018. godine", navode u saopštenju.

Valdanos je, naglaslili su, jedna od krunskih programskih ciljeva Nove demokratske snage FORCA a jedan je od centralnih stubova i Albanske liste.

"Zahvaljujemo se svima, prije svega vlasnicima, građanima, nevladinim organizacijama, i svim političkim partijama koji su dali doprinos da se ovaj zakon izglasa. Čestitamo vlasnicima maslina na ovoj pobjedi! Uživajte u plodovima ove svete biljke u zdravlju i blagostanju, kao što su to htjeli naši preci koji su stvorili ovaj nevjerojatan spomenik prirode!", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније