Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

09. 06. 2021. 12:21 >> 14:01
7

BEČIĆ

Usvajanje budžeta moguće do kraja sedmice

Predlog zakona o budžetu za ovu godinu bi mogao da bude usvojen do kraja ove radne sedmice, saopštio je predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić i pozvao kolege da efikasno pristupe stvaranju formalnih pretpostavki za njegovo izglasavanje.

On je kazao da je teško precizno pretpostaviti datum, ali smatra da, ukoliko bi sve išlo dinamično i efikasno, moguće da bude do kraja ove radne sedmice.

„Moj kolegijalni poziv je da svi efikasno pristupe stvaranju formalnih pretpostavki za izglasavanje budžeta“, rekao je Bečić novinarima u Vili Gorica, nakon predstavljanja rezultata istraživanja o stepenu otvorenosti parlamenata u regionu.

On je ponovio da je usvajanje budžeta prioritet svih prioriteta i poslanički klub kojem pripada je od prvog dana spreman da glasa za predloženi budžet.

„Informisao sam javnost da postoji jasno propisana procedura. Da bi se poslanici izjašnjavali o Predlogu budžeta i amandmana neophodno je da matični odbori razmotre predložene amandmane“, objasnio je Bečić.

On je kazao da je predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Vladimir Joković, bio u službenoj posjeti van Crne Gore i vjeruje da će on danas sazvati sjednicu Odbora.

„Potrebno je da amandmane razmotre njihovi podnosioci sa ministrom finansija. Nakon toga, stvoriće se formalne pretpostavke da se izjasnimo o budžetu“, naveo je Bečić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније