Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 06. 2021. 11:11   >>  11:12 2

EKONOMSKI FORUM U ST. PETERBURGU

Rusi zainteresovani za obnavljanje avio linija sa CG

Crna Gora je svojim učešćem na najvećem ekonomskom Forumu u Rusiji, St. Peterburg, izazvala veliku pažnju ruskih medija, a pokazalo se da je interesovanje ruskih građana za uspostavljanjem direktnih letova ka Crnoj Gori veliko.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva ekonomije, gotovo sve televizijske i novinske kuće tokom prethodnog vikenda prenosile su intervjue koje je dao ministar Jakov Milatović tokom Foruma, među kojima je i popularna "Izvestiya".

"Informacije u vezi sa epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori i naporima koje je učinila Vlada kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za dobru turističku sezonu juče je prvo objavila novinska agencija 'TASS', da bi se vijesti u vrlo kratkom roku proširile i u ostalim ruskim medijima i internet portalima. Statistički podaci govore da su informacije o Crnoj Gori bile među najčitanije, što odražava veliko interesovanje ruskih građana za uspostavljanjem direktnih letova ka Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Podaci koje je prenio ministar Milatović, a tiču se dobre epidemiološke situacije, stepena vakcinisanosti sa akcentom na turističku privredu, zdravstvenih protokola, besplatnog liječenja i PCR testiranja za turiste, objavljeni su i na sajtu ruskog Operativnog štaba za borbu protiv koronavirusa.

"Komentar juče je dala i potpredsjednica Ruskog saveza turističke industrije, podsjećajući na veliku popularnost Crne Gore kao turističke destinacije među ruskim građanima i pozvala na važnost uspostavljanja direktnih letova, kao ključne komponente realizovanja turističkih aranžmana. Posljednjih mjeseci ruske avio kompanije u kontinuitetu dobijaju tehničke dozvole za obavljanje međunarodnog avio saobraćaja sa Crnom Gorom, koju izdaje Federalna agencija za vazdušni saobraćaj (Rosaviaciya), međutim finalnu odluku o obnavljanju direktnog avio saobraćaja sa drugim zemljama donosi Operativni štab za borbu protiv koronavirusa. Direktan avio saobraćaj Ruska Federacija je već obnovila sa oko 15 zemalja. Sljedeća sjednica Štaba na kojoj može biti donijeta odluka o ponovnom uspostavljanju direktnog avio saobraćaja sa Crnom Gorom biće održana naredne sedmice", napominju u Ministarstvu ekonomije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније