Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

06. 06. 2021. 09:39   >>  09:39 8

KOTORSKI UGOSTITELJI

Strahuju od sezone nalik onima iz 90-ih

Strahujemo da bi ove godine mogli imati sezonu nalik onima iz 90-ih i početka 2000-ih godina, kada su trajale od sredine jula do Bokeške noći, rekao je predsjednik NVU Kotorski privrednici 365 Dušan Samardžić.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da se situacija kreće na bolje, iako su maj i jun izgubljeni zbog epidemioloških mjera.

Govoreći o mjerama, Samardžić je rekao da je dobra stvar besplatan PCR za strance prilikom povratka u matičnu zemlju, ali da je problem ipak radno vrijeme.

"Problem je ako neko želi da večera, da ostane malo kasnije, da ode u čuveni kotorski noćni život. S obzirom da ove mjere traju do 18. juna, strah me da je to već jul, i strah me da ćemo završiti na tome da imamo sezonu iz 90-ih i početka 2000-ih, od 15. jula do Bokeške noći", rekao je Samardžić.

Ipak je, kaže, optimista. Kad je riječ o uplovljavanjimaa kruzera on kaže da se očekuju dolasci 17. i 24. juna.

Nezvanične informacije, kaže on, govore da posada neće smjeti da izađe "pa ne znamo režim i protokole za goste".

"U julu bi trebalo da bude 15-ak dolazaka, a nezvanično saznajemo da jedna firma u svom protokolu tražila preko 30 vodiča ispod broda prilikom dolaska, što asocira na neku 'trčeću' turu. Strah me, ali ne želim da nikoga prepadam", rekao je Samardžić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније