Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 05. 2021. 20:40 >> 22:21
12

STATIS

Aman zatvara poslovanje u CG za ovo ljeto

Operater Aman riješio da zatvori poslovanje u Crnoj Gori za ovo ljeto, kazao je vlasnik Adriatic propertisa Petros Statis.

"U ovakvoj situaciji, ako se ništa ne promijeni ne može da radi", kazao je Statis za A1.

On je pojasnio da je Aman vjerovatno najluksizniji operater na svijetu, i dodao da je bio veliki uspjeh za Crnu Goru da privuče Aman jer tim potezom se, kako je kazao, Crna Gora pozicionirala na mapi luksuznih destinacija u svijetu.

"I mogu vam reći da su ljudi iz Porto Montenegra, Luštice i Porto Novog došli u Crnu Goru zbog Amana. Možete da ih pitate, oni to meni govore, jer mi smo svi prijatelji između sebe. I dali su Amanu jedno od najboljih mjesta na svijetu, Sveti Stefan", kazao je Statis u emisiji  Patriotske igre na A1 televizji.

On je istakao da je Sveti Stefan zaista jedno od najboljih mjesta na svijetu i dodao da je srećan što je mogao da učestvujem u toj investiciji. Nažalost, kako je dodao, smatra da Crna Gora ne može da podrži ovakvu investiciju.

"I žao mi je zbog toga jer vjerujem da je to velika greška, ne samo prema meni kao investitoru već i prema zemlji i narodu Crne Gore", kazao je Statis.

Đukanović nije moj poslovni partner

On je kazao i da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije njegov partner u investicijama u Crnoj Gori ili negdje drugo.

"Mi smo ovdje 14. godina, kompanijska struktura za koju kažu da je of-šor , nismo mi osnovali takvu strukturu, zatekli smo je takvu od prethodnog investitora Ejdvej koji je bio vlasnik Aman-Svetog Stefana je pripadala Amanu, ja sam je samo preuzeo, iza toga je gibraltarska kompaniaj koja pripada nama, sve je veoma jasno to nisu sive oblasti ili slično", kazao je Statis.

Đukanović, prema riječima Statisa podržava projekat kao političar jer je to, kako je kazao, najprestižniji projekat u Crnoj Gori i ne samo u Crnoj Gori.

"Znam iz iskustva da mnoge zemlje vole da dobiju Aman. On je podržavao Aman kao operatera, a ne mene", kazao je Statis i pitao kako me je to podržavao, tako što sam čekao na dozvolu osam godina?

"Naše spa centre je gradio Daka Davidović. Mislite li da je on dobar prijatelj Đukanovića? Ja ne vjerujem i znam da nije. Ako me Đukanović podržavao, zašto bih uzeo Davidovića kao glavnog izvođača", pitao je Statis.

Očekivao poziv nove vlasti

On je kazao da je zdravo da dođe do promjene vlasti u bilo kojoj zemlji.

"Očekivao sam od vlasti da pozove ljude koji investiraju, da vide šta su njihovi problemi, kako može da ih podrži, ali to se nije desilo. Zaključio sam da im se ne dopadamo. U Crnoj Gori imamo 1.000 radnika koji zavise od naših investicija. Mislim da Vlada mora da se sastane sa mnom i kaže koji problem imaju sa mnom ako ga imaju", rekao je Statis.

Za Kraljičinu plažu arbitraža u Londonu

Upitan o projektu Kraljičina plaža, Statis je kazao da neće biti investicija.

"Jako mi je žao ali nema Kraljičine plaže, više nema investicija u tom dijelu. Vlada Crne Gore odlučuje nakon 10 godina nesmetanog rada da promiei prostup i to područje učini polujavnim, da uništi svaku vrstu ekskluzivnosti, to je ozbiljna poreda ugovora, ne postoji način da Aman kao operater nastavi, to ne može biti polujavno", kazao je Statis.

Ako nema ekskluzivnosti, kaže, nema ni Amana.

"Ovo je bila Amanova odluka a ne moja odluka da Aman više ne može da psoluje. Ovo je šteta zza mene finansijski i zato postoji arbitraža, u ovom slučaju sa sjedištem u Londonu", kazao je Statis.

On je kazao da bi bio dobro da Vlada nazove Adrijatik propertis i kaže da ne želi ekskluzivnost.

Prodaje Universal capital banku

Statis je kazao da se ne osjećam više dobrodošlim u Crnoj Gori i najavio da prodaje Universal capital banku u Crnoj Gori.

"Ja sam napravio dogovor, koji sam odlagao, sa veoma poštovanim italijnskim investitorom da prodam banku. Bio sam spreman da prodam i Sveti Stefan", kazao je Statis i istakao da ta banka nema nikakve veze sa aferom Možura.

On je dodao da je htio sam da proda Sveti Stefan Džeku Ma, Alibaba grupi ali se to kako je kazao, nije desilo zbog kovida.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније