Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 05. 2021. 14:24   >>  14:30 5

SPAJIĆ

U reformu krenuli težim putem, a ne populizmom

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić saopštio je da se Vlada uhvatila u koštac s problemima i srezala diskrecionu potrošnju za oko 150 miliona eura u Budžetu za 2021, što je kako kaže veliki uspjeh.

“Nije bilo prostora, pored svih problema, da se napravi smislena reforma za ovako kratko vrijeme”, kazao je Spajić na Odboru za ekonomiju, gdje se razmatra predlog Budžeta za ovu godinu.

“Ključna tačka budžeta je deficit koji će iznositi 3%. Prvi put smo uradili programski budžet i imamo četiri nivoa transparentnosti što je naišlo na veliku podršku međunarodnih institucija”, poručio je Spajić.

"U reformu smo krenuli težom linijom, a ne linijom populizma. To je jedini put pravog ozdravljenja, ova Vlada je fiskalno odgovorna”, poručio je ministar Spajić i dodao da je kapitalni budžet naslijeđen.

"Postoji veliki jaz između planiranja i implementacije. Saglasan sam da je neophodna radna grupa koja treba hitno da dođe do rješenja,da bismo u novembru prebrodili taj jaz. Balans mora da postoji,tog principa će se držati ova Vlada”,ističe Spajić.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet kazao je da ljut zbog količine ekonomskih problema sa kojima su se suočili.

"Jeste Crna Gora lider u Zapadnom Balkanu, sa kim se poredimo da li je to zaista dovoljno!? Mislim da ovako mala zemlja koja ima ovakve reurse koje nam je Bog dao treba da se poredi sa mnogo boljim referentnim sistemima nego što je to naše okruženje. Ova Vlada o tome jako puno govori  i mi sve radimo za taj cilj. Ta diskrepanca između realnog stanja i resursa sa kojima raspolažemo jeste rezultat vjerovatno ili neznanja u prethodnom periodu ili velike količine korupcije. I neznanje se mora pretvoriti u znanje, a korupcija se mora sankcionisati”, zaključio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније