Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 05. 2021. 12:30   >>  12:31 1

GJELSTAD MILATOVIĆU

Norveška uspostavlja direktne letove sa CG

Norveška uspostavlja direktne letove iz Osla za Tivat već od ovog ljeta, najavio je ambasador Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Jern Eugen Gjelstad.

On je to kazao tokom sastanka sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i dodao da se raduje nastavku saradnje Norveške i Crne Gore.

"I iskoristio priliku da najavi prve direktne letove iz Osla za Tivat već od ovog ljeta. On je kazao da je tokom prethodnih godina Norveška doprinijela i procesu evroatlantske integracije kroz realizovane projekte koji su pomogli uspješnom ostvarivanju jednog od strateških spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore a to je članstvo u NATO.

Ambasador Norveške je, kako dodaju iz Ministarstva ekonomskog razvoja, iskazao zainteresovanost Norveške za unapređenje saradnje posebno u oblasti inovacione politike i realizaciji inovativnih projekata u Crnoj Gori. Govoreći o trgovini i tržištu podržao je ideju uspostavljanja Zajedničkog regionalnog tržišta po ugledu na zemlje Skandinavije i kazao da je Norveška raspoložena da svoju ekspertizu u ovim oblastima stavi na raspolaganje Crnoj Gori.
    
“Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji jeste spoljnopolitički kurs Vlade i mi naporno radimo na potrebnim reformama kako bi ubrzali proces zatvaranja pregovaračkih poglavlja. U okviru Zapadnog Balkana Crna Gora je prepoznata kao lider na putu evropskih integracija, što naš cilj da do kraja mandata Crna Gora bude spremna za pristupanje EU čini vrlo realnim”, kazao je ministar Milatović.

On se ambasadoru Gjelstadu zahvalio na nesebičnoj podršci koju je Norveška kontinuirano pružala Crnoj Gori kako ka članstvu u NATO i na putu za članstvo EU, tako i u kriznim trenucima poput pandemije koronavirusa kada je Norveška donirala Crnoj Gori 10 respiratora.

Milatović je upoznao ambasadora sa aktivnostima koje Vlada Crne Gore preduzima kako bi oporavila turističku djelatnost i spremno dočekala predstojeću sezonu. Na toj liniji osvrnuo se na proces imunizacije koji je u toku kao i na Nacionalni plan oporavka zemlje.

„Kao Vlada radimo sve što je u našoj moći na pripremi sezone ali i promociji Crne Gore kao sigurne turističke destinacije. Pad broja aktivnih slučajeva Covid 19, kao i ostale aktivnosti koje smo preduzeli u cilju kontrolisanja epidemiološke situacije dozvoljavaju nam da se nadamo oporavku turističke sezone i realizaciji od 60% iz 2019. godine“, rekao je ministar Milatović.

Na sastanku su dogovorene dalje aktivnosti koje će biti preduzete u cilju kooperacije na definisanim poljima.

U pratnji ambasadora Gjelstada sastanku je prisustvovao i drugi sekretar u Ambasadi Stefan Sandstad i Nela Jović iz Odjeljenja za projekte.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније