Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 05. 2021. 08:20 >> 08:21

DAMJANOVIĆ-HARASANI

Bolja saradnja Uprave prihoda i inspektora

Uspostavljanje saradnje između Uprave prihoda i carina i Uprave za inspekcijske poslove u narednom periodu biće usmjereno na umrežavanje i povezivanje podataka dvaju Uprava, naglašeno je na sastanku v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića.

Na sastanku se razgovaralo o produbljivanju saradnje dviju Uprava, kao i zajedničkim koracima u periodu koji predstoji.

"Uspostavljanje saradnje biće usmjereno na umrežavanje i povezivanje Uprave za inspekcijske poslove sa bazom podatak podataka kojom raspolaže Uprava prihoda i carina kao što su npr.podaci o urednosti plaćanja poreza i doprinosa. Istaknuto je da bi podaci koji bi bili na raspolaganju Upravi znatno unaprijedili rad inspekcija, uzevši u obzir digitalizaciju i brzinu obrade podataka", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Dogovoreno je da pored zajedničke kontrole privrednog sektora, rad bude usmjeren i na pružanje pomoći privrednicima kroz edukaciju, zajedničke sastanke i proaktivan rad inspekcijskih službi.

Na sastanku je razmotrena i mogućnost prelaska Inspekcije za igre na sreću u nadležnost Uprave prihoda i carina o čemu će se odlučiti narednim zajedničkim koracima.

"Sastanak je zaključen izrazom zahvalnosti na ukazanoj spremnosti Upravi prihoda i carina da pomogne unapređenju rada Uprave kao i uzajamnim uvjerenjem da će se saradnja intezivirati", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније