Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 04. 2021. 18:25   >>  19:10

MILATOVIĆ U ULCINJU I BARU

"Novi set mjera za suzbijanje negativnih posljedica"

Vlada Crne Gore priprema novi set mjera za suzbijanje negativnih posljedica koronavirusa za drugi kvartal, koji je logičan nastavak paketa podrške koji je usvojen u januaru, za prvi kvartal tekuće godine, rekao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Kako navode, Milatović je sa saradnicima, posjetio Opštine Ulcinj i Bar, u okviru radnih posjeta crnogorskim opštinama koje učestvuju u ostvarenju značajnog dijela ukupnog turističkog prometa Crne Gore.

"Cilj posjeta je saradnja sa lokalnim samoupravama na što boljoj pripremi predstojeće ljetnje turističke sezone, a istovremeno i jasnih smjernica strateškog razvoja", navode u saopštenju.

Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Ulcinj Aleksandrom Dabovićem razgovarano je o brojnim pitanjima i izazovima sa kojima se ta Opština susrijeće.

"Drago mi je da sam nakon Budve, posjetio opštinu Ulcinj, koja je druga najvažnija opština u smislu ostvarenja turističkog prometa u Crnoj Gori. Zaista vjerujem da će nova Vlada doprinijeti da Opština Ulcinj povrati zasluženi stari sjaj koji je postojao u ovom gradu u prethodnom periodu", kazao je ministar Milatović.

Turizam se trenutno suočava sa brojnim izazovima i potreban je opsežan operativni rad i saradnja Vlade Crne Gore sa opštinama, konstruktivni dijalog privatnog i javnog sektora kako bi turizam koji generiše velike ekonomske efekte i benefite za društvo otpočeo svoj oporavak.

"U tom smislu Opština Ulcinj je donijela određene mjere podrške prema lokalnoj turističkoj privredi, a snažna koordinacija između centralne vlasti i lokalnih samouprava je neophodna u cilju sve veće podrške ovom sektoru privrede", dodao je Milatović.

On je dodao da Vlada Crne Gore priprema novi set mjera za suzbijanje negativnih posljedica Korona virusa za drugi kvartal, koji je logičan nastavak paketa podrške koji je usvojen u januaru, za prvi kvartal tekuće godine.

Ministar je najavio radne posjete regionu u cilju unaprjeđenja međudržavne saradnje i regionalne povezanosti, a istovremeno i poslala snažna podrška turistima o otvorenosti Crne Gore za njihov dolazak, ugodan i bezbjedan ostanak za vrijeme ljetnje sezone.

"Ministar nas je upoznao sa planovima Vlade u smislu pomoći privredi i opštinama i ovom prilikom dogovorili smo određene smjernice za dalji razvoj, uz intenzivan nastavak saradnje", rekao je Dabović.

Nakon posjete i sastanka sa predstavnicima Karisma Hotels&Resort i Ulcinjske rivijere, ministar je posjetio Opštinu Bar.

"Jako me raduje podatak koji sam saznao u današnjem razgovoru sa gradonačelnikom Bara i njegovim timom, a to je da je u odnosu na 2019. u istom periodu, trenutno broj turista u Baru na nivou od 50 procenata od onoga što je bilo u periodu 2019. godine", kazao je Milatović na sastanku sa predsjednikom opštine Bar Dušanom Raičevićem.

"Želim da iskažem zadovoljstvo posjetom ministra Milatovića kao prvog predstavnika centralne vlasti koji je došao u zvaničnu posjetu Opštini Bar. Sastanak je bio jako sadržajan i konstruktivan, a imao je za cilj dogovaranje zajedničkih aktivnosti radi pripreme naše opštine za dolazeću turističku sezonu. Aktivnosti koje se sprovode sa nivoa lokalne TO i službi opštine Bar treba da daju rezultat za mnogo bolju turističku sezonu. Ovo je samo početak naše zajedničke saradnje koja će se ogledati u dobroj komunikaciji i zajedničkom djelovanju, koji treba da dovedu da turistička privreda ove godine osjeti sve one benefite koje je osjetila 2019. godine i da potvrdimo da ova turistička sezona može biti godina oporavka privrede", rekao je Raičević.

Pored turizma, razgovarali su, kako navode, i o drugim značajnim temama za razvoj i dugoročan oporavak crnogorske ekonomije, a to su suzbijanje sive ekonomije, o programima podrške sa nivoua lokalne i centralne vlasti za unapjeđenje preduzetništva kao glavnog zamajca ekonomske aktivnosti i rasta u zemlji, kao i infrastrukturnim projektima važnim za ovu Opštinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније