Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 04. 2021. 08:09   >>  08:17 1

HODŽIĆ

Dobro što otvaramo granice, problem avio-dostupnost

Predsjednik Asocijacije turističkih agencija Crne Gore Orhan Hodžić kaže da je dobro što ćemo, za razliku od prošle godine, otvoriti granice za turiste, jer ćemo, kako dodaje, bar komšijama omogućiti da dođu.

Ističe da odavno nije bilo veće intresovanje ruskih turista za Crnu Goru, ali je kako kaže, problem avio-povezanost.

“Nijedna od tih avio-kompanija koje najavljuju letove neće letjeti u kapacitetima u kojim imamo potrebu. Cijene letova su visoke i kreću se od 600 do 1.000 eura”, kazao je Hodžić, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Od kompanije ToMontenegro se kako navod očekuje mnogo, ali se ne zna ništa. Hodžić ističe da se turističkim agencijama troškovi gomilaju, te da je sve to teško izdržati.

“Prošla godina se razvukla i sada je još gore, ali mi smo optimisti”, kazao je Hodžić.

Za sada se, kako dodaje, niko ne može pohvaliti da ima ugovorene aranžmane za ovu godinu.

“Ljeto je pred nama ništa se ne dešava, načelna obećanja i planovi su tu, ali agencije, prevoznici, hotelijeri, još uvijek nemaju nikakve dogovore”, ističe Hodžić.

Za putovanja tokom 1. maja i Dana nezavisnosti, kako navodi, moguće je samo napraviti aranžmane za regionu.

“Ali tu možete ići i u samostalnom režiji nijesu vam agencije u velikoj mjeri potrebne. Nije bilo nekih velikih interesovanja”, naveo je Hodžić.

Za neke strane destinacije, kako ističe, potreban je PCR test što povećava cijene.

“Pohvalno je što smo za razliku od prošle godine otvorili granice i to je jako dobro, jer ćemo bar komšijama omogućiti da dođu. Prošle godine smo zatvorili granice i kad smo podvukli crtu, nijesmo ništa imali od toga”, naveo je Hodžić.

Prošle godine je bilo subvencija za zarade, ove godine su kako ističe dobili subvencije za prva tri mjeseca, a za dalje se ne zna.

“Mnogo je teško finansijski opstati i zadržati kadar”, naveo je Hodžić.

On ističe da se građani interesuju za putovanja, te da ima i nekih rezervacija.

“Ipak prema trenutnim rezervacijama niko se ne može pohvatiti urađenim”, ističe Hodžić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније