Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 04. 2021. 17:08   >>  17:08

MILATOVIĆ

Značajna podrška Američke privredne komore

Cilj Vlade Crne Gore je da ostvari značajan napredak u sprovođenju ekonomskih reformi dominantno usmjerenih ka politici privlačenja direktnih stranih investicija, a na tom polju izuzetno je značajna i podrška koju Američka privredna komora pruža Crnoj Gori kroz rješenja, savjete i proaktivno djelovanje, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović na današnjem sastanku sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori.

Milatović se sastao sa predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Anom-Marijom Kaluđerović i iskazao zadovoljstvo njihovom posjetom i prilici da se intenzivnije razgovara o trenutnim prilikama u Crnoj Gori.

Kako ističu u saopštenju Ministarstva, Milatović je dodao da su sve aktivnosti usmjerene na snažno unaprjeđenje vladavine prava i put Crne Gore ka Evropskoj uniji.

On je kazao da izuzetno cijeni značaj i podršku koju Američka privredna komora pruža Crnoj Gori i smatra je jako važnom, jer doprinos koji daju u rješenjima, savjetima i proaktivnim djelovanjem je od velike koristi. Dodao je da je vođenje konstruktivnog dijaloga između privatnog i javnog sektora i njegovo unaprjeđenje cilj rada Savjeta za konkurentnost, kojim predsjedava.

Sagovornici su se složili da Savjet za konkurentnost predstavlja najefikasniju platformu za javno-privatni dijalog, sa ciljem da svojim djelovanjem doprinese većoj konkurentnosti ekonomije i bržem privrednom rastu zemlje, a na benefit cjelokupnog društva.

U nastavku razgovora dogovorene su mogućnosti za produbljivanje saradnje, koje će se manifestovati kroz rad AmCham Komiteta čije djelovanje je u skladu sa nadležnostima Ministarstva ekonomskog razvoja: radni odnosi, suzbijanje sive ekonomije i digitalna transformacija.

"U ovim oblastima postoji veliki prostor za nastavak ali i za jačanje naše saradnje i resor ekonomskog razvoja predano i sa posebnom pažnjom radi na stvaranju uslova za održiv i inkluzivan ekonomski rast koji će doprinijeti povećanju kvaliteta života svih građana“, istakao je ministar.

Američka privredna komora je u Izvještaju o poslovnom ambijentu za period 2019-2020, pružila sveobuhvatan pregled poslovnog ambijenta, te, kao takav, Izvještaj predstavlja važan alat za potencijalne investitore na crnogorskom tržištu, ali i daje smjernice i preporuke donosiocima odluka u kom pravcu treba dalje unapređivati poslovno okruženje.

Predstavnici AmChama su pohvalili inicijativu ministra Milatovića povodom organizacije sastanka i konsultacija koje su urađenje sa privredom, a sve u cilju što kvalitetnijeg kreiranja paketa mjera za ublažavanje posledica pandemije za prvi kvartal 2021. godine.

Oni su se zahvalili na prijemu i dodali da je misija ovog udruženja da uz partnerske odnose sa Vladom Crne Gore radi na poboljšanju poslovne klime i da kroz djelovanje Komiteta razviju još intenzivniju i otvoreniju saradnju sa Ministarstvom ekonomskog razvoja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније