Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

17. 04. 2021. 16:27 >> 16:27

NIKOLIĆ

Kolektivni imunitet može dovesti do pozitivnih rezultata sezone

Ublažavanje mjera je prvi korak ka normalizaciji uslova za rad hotelijera i ugostitelja, što je i jedan od važnih preduslova za dolazak turista, ocijenio je direktor hotela Hilton, Nemanja Nikolić.

“Preduslov da imamo sezonu je kolektivni imunitet, koji zahtjeva brzu imunizaciju ugostiteljskih radnika ali i stanovništva. Time bi poslali poruku da smo bezbjedna destinacija“, smatra Nikolić.

On je za agenciju CGNews kazao da je neophodno riješiti dostupnost destinacije i donijeti strategiju za ovu sezonu odakle i kako dovesti turiste.

Prema njegovim riječima, trenutno je nezahvalno davati prognoze za predstojeću sezonu.

On smatra da su većinski i hotelijeri i ugostitelji spremni da prime turiste.

Za to je dokaz i hotel Hilton koji je bilježio solidnu popunjenost tokom januara i februara.

„Kad su mjere to dozvoljavale hotel je nesmetano radio“, naveo je Nikolić.

Trenutno su u hotelu individualni gosti, organizovanih grupa još nema ali postoje najave i naznake da će ih biti.

“Zato je neophodno i mjere definisati na duži rok uz veće razumijevanje Vlade za ono što su potrebe privrednika”, smatra Nikolić.

On je dodao da u Hiltonu nije došlo do drastičnog otpuštanja radnika ali jeste do smanjenja zarada do momenta kada se tržište ponovo ne otvori i budu u mogućnosti da operativno upotrijebe radnu snagu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније